V Mariboru tri nesreče, v katerih je bil prisoten alkohol, dva povzročitelja pobegnila s kraja

Slika je simbolična

Mariborski policisti so včeraj obravnavali več prometnih nesreč, kjer so vozniki vozili pod vplivom alkohola.

Včeraj popoldan je 37-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi prekratke varnostne razdalje, na Dupleški cesti v Mariboru trčil v osebni avtomobil 55-letne voznice.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,27 mg/l alkohola. Zraven tega nima vozniškega dovoljenja, zato so mu policisti zasegli vozilo. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Po trčenju pobegnil s kraja

Okoli 18.40 pa je na enem od parkirnih prostorov Pohorski ulici v Mariboru, 67-letni voznik z osebnim avtomobilom trčil v osebni avtomobil 32-letne voznice. Po trčenju je voznik pobegnil s kraja nesreče.

Ruški policisti so ga ob 20.15 izsledili in ugotovili, da je imel v organizmu 0,73 mg/l alkohola. Policisti so mu odredili tudi strokovni pregled in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Vozniško dovoljenje so mu zasegli in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču.

Na Ptujski cesti nesreča motorista, ki je vozil pod vplivom alkohola

Okoli 19.30 se je v križišču Ptujske ceste in Dogoške ceste v Mariboru zgodila prometna nesreča med voznikom motornega kolesa in neznanim voznikom osebnega avtomobila srebrne barve. “Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pozivamo neznanega voznika ter morebitne očividce prometne nesreče, da se zglasijo na Postaji prometne policije Maribor ali pokličejo na 113 ali 02 450 20 30,” so sporočili iz PU Maribor.

Izsilil mu je prednost

Po dosedanjih ugotovitvah je 28-letni motorist pripeljal po Ptujski cesti iz smeri Miklavža, v križišču z Dogoško cesto pa mu je izsilil prednost neznani voznik osebnega avtomobila srebrne barve, ki je pripeljal iz smeri Maribora in je zavijal levo, na Dogoško cesto. Motorist je po trčenju padel in se hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v UKC Maribor. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,28 mg/l alkohola.

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče je bila Ptujska cesta v Mariboru za
ves promet zaprta do 22.40. Obvoz je bil urejen po okoliških ulicah.

Oddaj komentar