V Mariboru se začenja sejem vizualnih umetniških del

FOTO: art-mus.si

V mariborskem razstavišču artKIT se danes začenja 4. mednarodni prodajno-promocijski sejem vizualnih umetniških del. Na Mariborskem umetnostnem sejmu (MUS), ki bo potekal do sobote, bodo letos gostili španskega strokovnjaka na področju umetniškega trga Paca Barragana.

MUS je po navedbah organizatorjev namenjen promociji domačih in tujih umetnikov ter nacionalnemu uveljavljanju sodobnih slovenskih in tudi mednarodnih vizualnih umetnosti. “Ključnega pomena za uveljavitev sodobne umetnosti je namreč predvsem prepoznavnost in prisotnost avtorjev na umetnostnem trgu, še posebej domačem, ki je še v razvoju,” je izpostavila umetniška vodja in organizatorka sejma Nina Jeza.

Letos se sejmu poleg že znanih mariborskih galeristov Žula, M-ART galerija in Galerija Hest pridružujeta še ljubljanski galeriji Antikvitete Novak in SLOART – galerija in dražbena hiša, ki deluje na trgu že več kot deset let ter povezuje avtorje, zbiratelje, galerije, muzeje, izobraževalne ustanove in druge institucije ter kupce, zbiralce in ljubitelje umetnosti.

FOTO: art-mus.si

 

 

Dražbo umetnin, ki bo v soboto 15. decembra ob 18. uri v razstavišču artKIT na Glavnem trgu, bo tudi letos vodil likovni kritik Brane Kovič.

V četrtek 13. in petek 14. decembra bodo zajtrku z umetniki in galeristi sledila predavanja Paca Barragana, ki je likovni kritik, kurator in pisec, vodja vizualnih umetnosti Matucane 100 v Santiagu de Čile med letoma 2015 in 2017 ter kandidat za doktorat na Univerzi v Salamanci (USAL).

Med sodelujočimi umetniki so Bogdan Čobal, Metka Kavčič, Anka Krašna, Ludvik Pandur, Ana Pečar, Gregor Pratneker, Arjan Pregelj, Gregor Purgaj, Oto Rimele, Branimir Ritonja, Viktor Šest, Lučka Šparovec in Jože Šubic.

Sejem podpirajo Mestna občina Maribor, Zavod Naključje 7, KID KIBLA, Artists&Poor’s, Studio Legen, galerist Peter Žula, Galerija Hest in SLOART.

VIR: MBreport.si

Oddaj komentar