Jutri več pomembnih tekmovanj za slovenske motokrosiste in kartiste

Tim Gajser. FOTO: AMZS

Nedelja bo motokrosistično obarvana, saj bo za slovenske motokrosiste, vključno s svetovnim prvakom Timom Gajserjem in odličnim Janom Pancarjem, več pomembnih tekmovanj.

Gajser in Pancar v Italiji za točke svetovnega prvenstva

Tim Gajser in Jan Pancar bosta zastopala slovenske barve na prizorišču druge preizkušnje za točke svetovnega prvenstva v motokrosu. Matterley Basin bo namreč gostil svetovno karavano motokrosistov. Tim je bil lani tam drugi in napovedal uspešno sezono. Prva vožnja VN Velike Britanije v razredu MXGP v Matterley Basinu bo v nedeljo ob 14.15, druga pa ob 17.10.

Štirje slovenski motokrosisti na dirki evropskega prvenstva

V Italiji bodo nastopili štirje slovenski motokrosisti na dirki evropskega prvenstva. Italijanska Esanatoglia bo namreč prizorišče dirke motokrosistov, ki bo štela za točke evropskega prvenstva južnozahodne cone v razredih EMX65 in EMX85. Slovenijo bosta v kategoriji motorjev s prostornino do 65 kubičnih centimetrov zastopala Val Slavec in Tai Vidovič, v razredu motorjev s prostornino do 85 kubičnih centimetrov pa bosta slovenske barve branila Žan Oven in Miha Vrh.

Na Madžarskem Remše med najboljšimi prikoličarji na svetu

Na Pannonia Ringu so se zbrali najboljši vozniki prikoličarjev na svetu, ki se bodo v nedeljo merili za točke svetovnega prvenstva. Prekaljeni Janez Remše bo skušal izboljšati svoj rezultat tega dirkališča. Pred dvema letoma je bil deseti.

Na hrvaškem Grobniku prvenstvo Alpe Adria

Cestno hitrostni motociklisti v prvenstvu Alpe Adria bodo konec tedna dočakali prvo dirko sezone. Vozili bodo na dirkališču Grobnik nad Reko. Vozili bodo tudi trije slovenski vozniki, in sicer Etien Kantar Božič, Gašper Hudovernik in Marko Jerman.

Pet kartistov na dirki WSK Euro v Italiji

V nedeljo bodo tekmovali tudi kartisti Mark Kastelic, Aleksandar Bogunović, Matic Preša, Oskar Poberaj in Nik Ščulac, ki bodo vozili na dirki WSK Euro v Italiji.

V nedeljo tudi državno prvenstvo Slovenije v več panogah

Državno prvenstvo Slovenije v panogah minimoto, minigp in skuter se bo konec tedna nadaljevalo s tretjo preizkušnjo sezone, ki bo na stezi Raceland v Vrbini pri Krškem. Prav tako bodo za pokalne točke vozili tekmovalci v supermotu. Dirko organizirajo člani AMTK Koper, štela pa bo tudi za prvenstvo Hrvaške v minimotu in za skuterje, kar pomeni, da bodo na stezi tudi vozniki iz tujine. Treningi in kvalifikacije bodo v dopoldanskih urah, prva tekmovalna vožnja pa je predvidena ob 13.30.

Oddaj komentar