V Mariboru se je na Trgu svobode zbralo okoli 150 protestnikov

V središču Ljubljane in Maribora se je danes na mirnih protestih zbralo nekaj sto ljudi, ki so izražali nasprotovanje ukrepom za omejitev širjenja novega koronavirusa in cepljenju. Shode je spremljala policija, ki pa ni posredovala.

K prvemu shodu je na svoji spletni strani in družbenem omrežju Facebook vabilo gibanje Osveščeni prebivalci Slovenije, ki ga vodi Ladislav Troha in ki nasprotuje cepljenju. Po podatkih s portala eUprava je shod prijavila Saša Petek.

V Mariboru se je na Trgu svobode zbralo okoli 150 protestnikov, ki so opozarjali, da se ne strinjajo s protikoronskimi ukrepi, da ne zaupajo cepivom in da nasprotujejo nošenju zaščitnih mask in omejitvam, na svoji spletni strani poroča časnik Večer.

Z napisi, kot so “Zdaj bije bitko vsak, saj vzeli bi še zrak”, “Državljanska nepokorščina”, “Koronska kriza=socialni eksperiment”, so izražali nezaupanje v obstoj epidemijo in za stanje obtoževali politiko. Protestnike so spremljali policisti, ki po informacijah časnika niso posredovali. Na Policijski upravi Maribor informacij glede shoda zaenkrat ne dajejo.

Potem ko je od sredine oktobra zaradi slabega epidemiološega stanja veljala splošna prepoved prireditev in shodov, so po odločitvi vlade v tem tednu od danes po vsej državi dovoljeni shodi, ki se jih udeleži do 10 ljudi.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar