V Mariboru odprtje obnovljenega waldorfskega vrtca

FOTO: Facebook

V Mariboru bodo danes uradno odprli novo zgrajeni waldorfski vrtec, ki je pred štirimi leti zgorel. Dejavnost vrtca, ki ga obiskuje okoli 50 otrok, so po požaru začasno preselili v prostore bližnje waldorfske šole, zdaj pa so otroci lahko znova na prejšnji lokaciji v Valvasorjevi ulici.

Zasebni waldorfski vrtec Studenček, ki sodi pod okrilje Inštituta Sofijin izvir, je do požara junija 2019 obratoval v občinskem objektu na Valvasorjevi ulici 94. Ta je bil v požaru tako uničen, da je bilo treba zgraditi nov objekt.

Lani je občina pristopila k izgradnji novega objekta, ki ima podoben obseg kot prvoten vrtec. Projekt je znašal okoli 840.000 evrov in se financira iz proračuna Mestne občine Maribor.

Z novimi prostori so v vrtcu zelo zadovoljni. Začasni prostori so bili sicer za otroke dobro urejeni, a so od zaposlenih tako v vrtcu kot v waldorfski šoli, s katero so si delili streho, terjali nenehno prilagajanje.

“Kolektiv je popolnoma izmučen od tega stanja negotovosti in prilagajanj,” je nedavno za STA povedala direktorica Inštituta Sofijin izvir Viktorija Kovačič.

V požaru je bilo uničene tudi veliko opreme vrtca. “Igrišče, ki smo ga skoraj 20 let postopno postavljali, zdaj delamo na novo. To so veliki stroški, a delamo to z velikim optimizmom, ker verjamemo, da je to zdaj res kakovostna in dolgoročna rešitev,” je dejala direktorica.

Maja lani je ogenj zajel tudi staro stavbo mariborskega javnega vrtca Brezje, poleg katere so gradili novo enoto.

Stara stavba je bila popolnoma uničena in ni več uporabna. K sreči je požar prizanesel novogradnji, ki je v začetku novega šolskega leta tako lahko sprejela otroke, kot je bilo načrtovano. Mora pa občina zdaj zgraditi objekt, ki bo nadomestil stari del vrtca. Januarja so začeli gradbena dela in po napovedih občine bo stavba jeseni nared za sprejem otrok.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar