V Mariboru bo brezplačna dermatološka posvetovalnica Društva Atopijski dermatitis

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Društvo Atopijski dermatitis pripravlja v Mariboru brezplačno dermatološko posvetovalnico, ki bo 26. januarja 2023 v Ulici Pariške komune 13. Za posvet se je treba predhodno prijaviti.

“Ob današnjih čakalnih vrstah v zdravstvu je mnogo pacientov, ki na svoje odgovore čakajo tako dolgo, da stanje postane zelo resno. Zato organiziramo ta dogodek, ki bo v pomoč mnogim pacientom in staršem pacientov z resnimi kroničnimi boleznimi, kot je tudi atopijski dermatitis,” so zapisali v vabilu. Na brezplačni posvetovalnici v Mariboru bo svetoval dermatolog Jurij Plaznik.

Tisti, ki se bodo pravočasno prijavili, bodo imeli možnost tudi pogovora na štiri oči z dermatologinjo oz. dermatologom, na posvet pa se je treba prijaviti preko elektronske pošte na naslov: drustvoad@gmail.com.

Na isti elektronski naslov pa se lahko prijavite tudi na individualni posvet s Špelo Novak, mamico štirih otrok, dveh atopikov, usanoviteljico Društva Atopijski dermatitis, predavateljico, idejno vodjo in organizatorko dogodkov Društva AD, socialno delavko. Špela je v zadnjih letih govorila z več kot tisoč atopiki, pozna vse njihove zgodbe, izkušnje, situacije, poleg svoje seveda.

Štiri brezplačne posvetovalnice po Sloveniji

Samo posvetovalnico pa pravzaprav pripravljajo v štirih mestih. Poleg Maribora še v Kranju, Novem mestu in Ljubljani.

Kranj, 23. 1. 2023: z dermatologinjo Tamaro Levičnik, na naslovu: Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj
Novo mesto, 24. 1. 2023: z dermatologinjo Majo Gabrič Zirkelbach, na naslovu: Smrečnikova ulica 60, 6000 Novo mesto
Maribor, 26. 1. 2023: z dermatologom Jurijem Plaznikom, na naslovu: Ulica Pariške komune 13, 2000 Maribor
Ljubljana, 31. 1. 2023: z dermatologinjo Nino Jugovar, na naslovu: Tržaška cesta 128, 1000 Ljubljana

Oddaj komentar