FOTO in VIDEO: V mariborskih podjetjih spodbujajo podjetniške ideje dijakov

Obisk v Press Clippingu.

Ob dobrih idejah in denarnih sredstvih, mladi potrebujejo tudi spodbudo. Slednjo so novomeški gimnazijci, ki so za svojo podjetniško idejo Bylow prejeli nagrado skupnega projekta javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovenskega podjetniška sklada, dobili na dvodnevnem obisku v mariborskih podjetjih.

Andraž, Domen in Larsen so zaključili tretji letnik gimnazije Novo mesto in že imajo nagrajeno poslovno idejo. Z aplikacijo Bylow so se uvrstili med tri najbolj perspektivne podjetniške ideje dijakov v državi. Prepričali so šestčlansko komisijo projekta »Realizirajmo podjetniške ideje mladih skupaj« in prejeli 500 evrov nagrade, da bi svojo idejo lažje nadalje razvijali. Z aplikacijo sledijo logiki združevanja doslej še nezdruženega – pridobivanju kuponov za popuste z igranjem iger. Aplikacijo sedaj že nadgrajujejo v prvem pospeševalniku start-up podjetij v regiji jugovzhodne Evrope – ABC Acceleratorju iz Ljubljane. V videu izseku lahko preverite kako sta Andraž in Domen njihovo idejo premierno predstavila pred kamero.

Mariborska podjetja so jim odprla svoja vrata
Cilj obiska v Mariboru je dodatno motivirati mlade nadebudneže in jih opremiti s praktičnimi nasveti kako naj bodo čim bolj učinkoviti v nadaljnjih korakih svojega projektnega oblikovanja. I.T. TIM, podjetje za nudenje informacijskih storitev, IMPEDANCA, distributer in proizvajalec elektronskih komponent in akumulatorjev v Sloveniji, Press clipping, podjetje za spremljanje in analizo medijskih objav, ter mariborska regionalna televizija BK TV so namenili svoj čas za spodbujanje mladih in bodočih podjetnikov. “Kljub temu, da smo v nenehnem poslovnem tempu pomanjkanja časa, se še kako zavedamo, v kolikor želimo oblikovati učinkovito podjetniško družbo in klimo, kako zelo je potrebno spodbujati ljudi in njihove projekte. Ko sem začenjala s svojo poslovno potjo, žal takšnih možnosti in spodbud nisem imela, zato sem se odločila, skupaj s partnerji svoj čas vložiti v iskanje odgovorov z bodočimi podjetniki iz Novega mesta“, je povedala Tatjana Novak, direktorica Press clippinga in glavna organizatorica obiska mladih podjetnikov v Mariboru. Obljubila je, da bodo skupaj s partnerji tudi v bodoče nadaljevali s spodbujanjem mladih skozi praktično edukacijo.

Oddaj komentar