V Maribor prihaja “Mala lisica”

Vir: Facebook Little fox race

Konec januarja 2017 bo na Pohorju premierno na sporedu “Mala lisica” ali Little fox, smučarsko tekmovanje za bodoče prvake in prvakinje. Tekmo so v svoj koledar uvrstili tudi na Smučarski zvezi Slovenije, organizatorji pa si želijo, da bo sčasoma postala svetovno znana mednarodna smučarska tekma za otroke in mladino.

Vir: littlefox.si
Vir: littlefox.si

Od 26. do 29. januarja 2017 bodo na treh pohorskih progah tekmovali mladi lisjaki in lisi(č)ke. Tisti, ki si danes jemljejo vzor po že znanih “asicah in asih” belih strmin, kot so Tina Maze, Ilka Štuhec, Boštjan Kline, Klemen Kosi in nenazadnje tudi Filip Flisar, čeprav tekmuje v popolnoma drugačni kategoriji. Hkrati so to tisti, ki jih bodo morda nekoč nadomestili.

Pričakujejo okoli 500 tekmovalcev
Tekmovali bodo smučarji iz petih evropskih držav in vseh držav nekdanje Jugoslavije, stari do 16 let (na podlagi tega jih bodo razdelili v pet kategorij, od U8 do U16). Poleg samega tekmovanja, ki bo pripravljeno po standardih in pravilih Mednarodne smučarske zveze (FIS), pa bo program “Male lisice” namenjen tudi zabavi ob športu. Ena od že sedaj znanih atrakcij bo štafetna tekma v soboto zvečer. Ena od že napovedanih zanimivosti pa tudi t.i. POK dirka oz. tekmovanje s pležuhi.

1 KOMENTAR

  1. Vrhunski događaj, sjajna organizacija, puno truda i novaca uloženo u trku koja je naizgled nevažna – ovo bi trebao biti primjer svima drugima (a posebno neposrednim susjedima južnije) kako ulaganje u najmlađe uvijek ima smisla. Bravo!

Oddaj komentar