V Maribor prihaja Festival ŠpasFest

FOTO: ŠpasFest

Festival ŠpasFest, katerega namen je oživitev in poživitev mestnega jedra v Mariboru, letos praznuje 18. obletnico. Festival v organizaciji Gospodarsko interesnega združenja (GIZ) Stari Maribor bo potekal od petka 2. septembra, do vključno nedelje, 4. septembra 2022. V teh dnevih se bo na Trgu Svobode v starem mestnem jedru Mariboru zvrstilo mnogo dogodkov.

Tudi letos bo v mestnem središču združil različne generacije obiskovalcev.
Poudarek bo vse dni na tržnici, ki so že od nekdaj prostor za druženje in povezovanje, za kar si že dolga leta prizadeva tudi ŠpasFest.

Letošnji festival ponuja tudi nekaj novosti, kot denimo:
– Lučka v temni deželi, pravljična ognjena predstava za vse,
– Srednjeveški vrt, vožnja s kočijo in rikšo,
– Na dan otvoritve, 2.9.ob 19:30 koncert: Oksana Pečeny – violina in Matic
Dolenc- kitara.
Oksana je vrhunska violinistka, ki je svojo glasbeno pot začela v Kijevu kot čudežen
otrok, dobitnica večih državnih in mednarodnih nagrad,

– V soboto, 3.9., baročni sprehod

Vse Mariborčane in Mariborčanke vabimo, da se nam pridružijo ob 17. Uri na Trgu Svobode na baročnem sprehodu v kostumih iz 17. stoletja, na koncertu » Violinska fantazija«

– Ob 330. Obletnici rojstva skladatelja in violinista Giuseppeja Tartinija, bo koncert »Violinska fantazija« s pričetkom ob 19:00 uri v izvedbi Inge Ulokine v spremstvu Grofa in Grofice in dvorskih dam iz gradu Grad Preddvor, v spremljavi glasbe Giuseppa Tartinija.

Zanimivost:
– koncert, flamenko skupina Oblivion:
– Kitara – Tomi Štanfel, Čelo – Mary Servatius, Cajon –  Tjaš Kozlovič, ples – Živa Heričko
Čerček.

Skupina Oblivion, pod vodstvom odličnega kitarista Tomija Štanfla, vas bo popeljala na sam jug Španije in še dlje. Glasba in ples polna čustev, ki jih v nas vzbuja življenje. Enkrat nežne melodije, drugič divji ritem. Preplet klasičnega flamenka s klasiko in jazzom.

Stalnica ostajajo:
– srednjeveška tržnica,
– srednjeveške igre in delavnice ter predstave za najmlajše,

Obiskovalci torej ponovno lahko pričakujejo preplet plesa, glasbe, gledališča ter druženja na srednjeveških tržnicah. Tudi na 18. ŠpasFest-u bo glavnina predstav in drugih prireditev obiskovalcem na voljo brezplačno.

Festivala ŠpasFest 2022 se bo pričel 2.9.od 1O.ure naprej, s postavitvijo srednjeveških stojnic, večji del programa pa od 17. ure naprej na Trgu Svobode. Po uradni otvoritvi festivala, 2.9.. ob 19:15 uri bomo prisluhnili koncertu za violino in kitaro v izvedbi Oksane Pečeny in Matica Dolenca.

Oddaj komentar