V Kamniški grabi zaključili izgradnjo komunalne kanalizacije in odseka ceste, krajani opozarjajo še na druge projekte

V Kamniški grabi, ki spada v mariborsko Krajevno skupnost Kamnica, so včeraj uradno zaključili izgradnjo komunalne kanalizacije, pri tem pa so preplastili tudi cesto. Krajani so zadovoljni, a opozarjajo, da so še drugi projekti, ki so “na čakanju” in da bodo vztrajali, da se jih naredi, saj nočejo biti pozabljeni od centra.

Izgradnja je potekala v sklopu projekta “Odvajanje in čiščenje voda v porečju Drave – Mestna občina Maribor”. Naredilo se je dobrih 1.350 metrov prenovljene ceste in za približno 60 priključkov komunalne kanalizacije.

Krajani KS Kamnica, predvsem tisti, ki stanujejo na odseku izgradnje komunalne kanalizacije in obnove ceste so zadovoljni, da so cesto uredili tako, da je boljša kot pred neurjem, ki je pustošilo po grabi, prav tako za ureditev komunalne kanalizacije. Hkrati pa opozarjajo še na vrsto projektov, ki jih je treba v KS Kamnica še narediti, dokončati.

Predsednik KS Kamnica: “Narava je morala pokazati zobe, da so nas potem lahko poslušali.”

Tako pravi tudi Simon Hauptman, predsednik KS Kamnica: “Čisto zadovoljni ne bomo nikoli. Projektov je odprtih še in še. Zagotovo pa smo danes zadovoljni, da se odpira tudi uradno ta cesta skozi Kamniško grabo, da je urejena kanalizacija, da so urejeni hišni priklopi in podporni zidovi, za katere je narava spomladi pokazala, da so nujno potrebni.” Dodal je še, da se je že prej kazalo, da je investicija v obnovo nujno potrebna, “a naša beseda ni bila dovolj, je morala narava pokazati zobe, da so nas potem poslušali”.

Ni še daleč nazaj čas, ko so v Kamnici glasno razmišljali, da bi se odcepili od Mestne občine Maribor, saj so po besedah Hauptmana ravnali prav, da so pokazali na to, kar bi se še moralo narediti. Zdaj je dodal še to: “Definitivno je naš odziv takrat pomagal pri odnosu Mestne občine Maribor. Če bi rekli, da so 100-odstotno zadovoljni, nismo! Pravkar se sprejema proračun, smo kar na nožu, bi rekel, ampak ja, se da boljše sodelovati z njimi, kot se je prej.” 

Župan MO Maribor Saša Arsenovič je ob zaključku izgradnje komunalne kanalizacije in prenove ceste dejal, “da smo se tu najbolj bali, da bomo zamudili sofinanciranje iz kohezijskih sredstev, to se pravi dogovor za razvoj regij, pa nam je to uspelo”. V celotni investiciji so bili štirje projekti, v dolžini približno 24 km. Dejal je, da je Kamniška graba dokončana, prav tako tudi Limbuš in Laznica, Pekre, Studenci. Da pa traja v Malečniku malo bolj dolgo, je še dodal. In pristavil, da bo tam tudi dokončano v roku.

Podžupan MO Maribor Samo Peter Medved je dejal, da so se v območju Kamniške grabe trudili, da bodo zagotovili tudi novo vozišče, po njegovoih besedah je bil to eden od primarnih ciljev, pa tudi javno razsvetljavo. Pa da je bilo ob vsem tem treba zagotoviti podporne ukrepe v sami strugi potoka in cestne priključke. In da je bilo za vse to treba urediti dodatna sredstva.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Oddaj komentar