V Europark po pravo poletno doživetje

FOTO: Bojan Mihalič

Poletje v mariborskem Europarku je že v polnem zamahu. Minuli petek so obiskovalci največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije znova doživeli temperamentne ritme in pisanost kultur z različnih celin našega planeta, ki ju je na nakupovalne ulice prinesel mariborski festival Folkart.

Velika povorka folklornih skupin je tudi letos navdušila številne obiskovalce Europarka, ki so uživali v barvah, plesu, glasbi in vzdušju, ki so ga pričarali nastopajoči. Zdaj pa se v nakupovalnem središču ob Dravi že pripravljajo na kopico drugih zabavnih dogodkov ter ob visokih temperaturah vabijo na pravo poletno nakupovalno osvežitev. Ob tem smo pripravili nekaj predlogov, kako lahko na polno izkoristite letošnje vroče poletne dni.

FOTO: Bojan Mihalič

Osvežilni skok v nepozabno poletje

Vroči poletni dnevi kar vabijo k osvežitvi. Ohladite se lahko s prijetnim plavanjem v bližnjih bazenih, ena izmed idej pa je tudi obisk okoliških jezer ali rek, kjer boste lahko poiskali skrite kotičke miru in uživali v čarobnosti narave. Za vse tiste, ki se želijo sončiti na peščenih plažah ali se podati na razburljivo pustolovščino v vodnih športnih, je zagotovo prava odločitev izlet na obalo. Ne glede na to, ali boste supali, surfali, se potapljali ali veslali, boste v Hervisovi trgovini v mariborskem Europarku našli vse, kar potrebujete za nepozabno poletno doživetje – od kopalnih oblačil, brisač, napihljivih igrač, sončnih očal do športne opreme in obutve. Prav tako športno opremo za prosti čas ponujajo v trgovinah Champion, Adidas in Sport Vision.

FOTO: Bojan Mihalič

Poletna avantura med stranicami knjig

Ni boljšega kot preživljanje počitnic ob morju, jezeru ali reki z dobro knjigo v roki. Poletje je čas, ko se lahko sprostimo, umaknemo od vsakodnevnega vrveža in se prepustimo svetu literature. Ob zvokih valov pod senco dreves lahko pobegnemo v pustolovščine junakov, odkrivamo skrivnosti oddaljenih krajev ali se prepustimo čarom romantičnih zgodb. Obiščite knjigarno Mladinske knjige in izberite roman ali zbirko kratkih zgodb ter začnite svojo poletno avanturo med stranicami knjig.

Okusi poletja v skodelici ali kornetu

Pravega poletja brez kepice sladoleda ali požirka hladne kave skorajda ni. V času najhujše pripeke se zato lahko zatečete v eno izmed kavarn ali gostinskih lokalov mariborskega Europarka ter se ob osvežilni pijači, okusnem sladoledu ali dobri kavi podružite s prijatelji. S poletnimi okusi že vabita kavarni Teta Frida z več kot 20 različnimi vrstami 100 % naravnega sladoleda in Ginger, ki je znana po okusni kavi in svežih naravnih napitkih.

Brezskrbno in varno uživanje na soncu

Nanos sončne kreme in uporaba zaščitnih pokrival sta v poletnem času ključna za zaščito pred soncem. Strokovnjaki priporočajo uporabo kreme z zaščitnim faktorjem najmanj 30, ki bo obenem preprečila prezgodnje staranje kože in nastanek pigmentnih madežev. Prav tako v tem letnem času ne smemo pozabiti na nego kože in las. V Europarku boste v trgovinah dm drogerie markt, Müller, L’Occitane, in The Body Shop našli številne izdelke za nego telesa v vročih tednih, ki prihajajo. Odlična zaščita pred soncem je tudi lep slamnik. Tako boste lahko brezskrbno in varno uživali na poletnih sprehodih, izletih in potovanjih.

FOTO: AV studio

Ne zamudite Europarkovih poletnih znižanj in ugodnosti pri nakupih vsega potrebnega za osvežujoče poletne dni. Več informacij o aktualni ponudbi je na voljo na spletni strani in družbenih omrežjih.

Oddaj komentar