V centru Maribora moški brcnil v psičko, odneslo jo je po zraku

Moški je na družbenih omrežjih opisal dogodek, do katerega je prišlo v centru Maribora. Na tem mestu je opozoril predvsem Mariborčane, da bodo previdni.

Njegov zapis objavljamo v celoti:

V četrtek (27.4.2023) sva se okoli 20.30 s hčerko in kužkom (mali nemški špic) sprehajala po Partizanski ulici v Mariboru. Naša mala psička, popolnoma pridna in nekonfliktna, je tiho hodila ob nama na fiksnem krajšem povodcu. Ljudi je bilo malo, nekaj sprehajalcev. Ko smo šli mimo sladoledarnice Pikapolonica (blizu Trga svobode), nasproti Male kavarne, pride na desni strani molče nasproti moški, star nekje med 30-40let, kratkih las, okoli 170cm, v temni jakni, kavbojkah in težkimi črnimi čevlji.

Moški bi lahko nadaljeval v njegovi smeri mimo nas oddaljen vsaj dva metra. A ko je bil pred nami je naenkrat brez besed in brez povoda, kot nogometaš, ki strelja prosti strel, zavil proti nam in pred menoj in hčerjo, z vso silo, dobesedno z volejem, brcnil v nič hudega slutečo psičko. Odneslo jo je po zraku in obupno cviljenje je prerezalo prazničen večer na Partizanski ulici. Možakar je molče, kot da se ni nič zgodilo, šel naprej nekaj korakov, nato pa začel teči proti Grajskem trgu.

Bili smo v šoku, hči je jokala, jaz sem izustil le “a si normalen!!!” in stekel bi seveda za njim, če ne bi imel bergel (morda je moški to prej videl in si zaradi tega upal napasti).

Priteklo je osebje Male kavarne in še družina z večjim psom, ki je bila na drugi strani klopc in ta gospa je umirila našo psičko, saj je pasja trenerka. Celo predstavila se je in svetovala glede postopka s psičko, a sem v šoku pozabil njeno ime. Hvala ji za pomoč. Tudi prodajalec sladoleda lahko potrdi dogodek.

Vem iz zgodb, da obstajajo dog-haterji ali ljudje, ki v strahu morda reagirajo agresivno, če se jim kak kuža približa ali skuša ovohati, ampak česa takega še nisem doživel. Gre očitno za psihopata, ki se sprehaja po Mariboru in popolnoma brez povoda napade majhne kužke, od lastnikov, ki se mu ne zdijo nevarni, da bi ga ujeli. Ponavljam, da ni bilo razloga, naša psička je tiho hodila na povodcu, se ni zaganjala ali lajala proti nikomur Normalen človek tega ne more narediti.

Danes je psihopat iz Maribora namenoma skoraj pokončal našo psičko, jutri bo v svoji psihozi ali zamračenosti morda napadel otroka, ali z nožem kogar koli na ulici.

Ne želim vas zdaj panično opozarjati, da bodite previdni. Zadeva se je namreč zgodila v trenutku in naključno, a preprosto zdelo se mi je pametno in lažje pri srcu, če tole žalostno zgodbo delim z vami.

Oddaj komentar