V boj za župana Maribora najverjetneje tudi Matic Matjašič

Matic Matjašič

Tik pred volitvami bo Maribor dobil še eno novo stranko, z imenom Lista Mladi povezujemo. Danes ob 17.00 bo ustanovni kongres, ob kandidatni listi za mestni svet pa bodo imeli tudi svojega kandidata za župana. Najverjetneje bo to predsednik Mestnega mladinskega sveta Maribor Matic Matjašič, ki je tudi pobudnik ustanovitve nove stranke.

Kot je potrdil Matjašič bodo danes ob 17.00 na ustanovnem kongresu ustanovili novo stranko – Lista Mladi povezujemo, ki bo ob kandidatni listi za mestni svet imela tudi svojega kandidata za župana. To naj bi bil Matic Matjašič. “Verjamen, da lahko na volitvah presenetimo. Je pa treba počakati, da v stranki po tem, ko jo ustanovimo, izvedemo tudi vse potrebne postopke evidentiranja. Vendar če bom dobil podporo članov, bom kandidaturo z veseljem sprejel,” je dejal Matjašič.

Kot je še dejal Matjašič, želijo, z Listo Mladi povezujemo uvesti novo politiko, ki bo gradila na povezovanju in transparentnosti. Ob tem je še dejal, da si želijo z aktivnim vključevanjem mladih v politiko ustaviti trend izseljevanja mladih iz mesta. “Javnost dela bo naša prioriteta. Menimo tudi, da je treba v pripravo in izvrševanje občinskega proračuna precej bolj, kot zdaj, vključiti občane. Fokus bo seveda tudi na mladih. Ti iz mesta v zadnjih letih odhajajo, tega trenda žal ni uspel ustaviti nihče,” je dejal, ter dodal: “Za razliko od mnogih drugih menimo, da v Mariboru številne zadeve precej dobro funkcionirajo, bi pa z boljšim povezovanjem lahko delovale še bolje.”

Sicer pa 24-letni Matjašič zaključuje na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani zaključuje študij. V Mariboru pa je znan kot predsednik Mestnega mladinskega sveta Maribor.

 

Oddaj komentar