Usodne so bile enajstmetrovke, Mariborčani končali evropsko pot

Vir: Facebook stran NK Maribor

Nogometaši Maribora so v 1. krogu kvalifikacij evropske lige po enajstmetrovkah izgubili proti severnoirskemu Corelainu s 4:5 (0:0, 1:1) in izpadli iz evropskega tekmovanja.

Mariborčani so sezono 2020/21 začeli kar z evropskim obračunom. Potem ko v domačem prvenstvu še niso odigrali tekme, so se v evropskem uvodu srečali s severnoirskim Corelainom. Vloga favorita je bila na strani izbrancev Sergeja Jakirovića, a je ti niso znali upravičiti. Potnika v nadaljevanje so odločile šele enajstmetrovke. In pri teh so bili uspešnejši gosti iz Severne Irske.

Štajerci so na terenu sicer kazali, da so favoriti, a prav posebej nevarno pa v prve pol ure niso znali ogroziti tekmečevega gola. Jasmin Mešanović in Rok Kronaveter sta poskušala v tretji, 15. in 18. minuti, a brez uspeha. Na drugi strani so se tudi severnoirski nogometaši kar dobro kosali s favoriziranim tekmecem, ki je še iskal pravo delovno temperaturo.

V 39. minuti pa so domači le izpeljali pravo akcijo, ki jo je iz bližine zaključil povratnik Aljoša Matko, a je po podaji z leve strani zgrešil iz bližine. Malce pozneje pa sta vtekala tako Mešanović kot Matko na drugi vratnici po podaji z leve strani, a sta oba ostala brez strela.

Potem ko je v uvodu drugega polčasa dvakrat nenatančno meril Alexandru Cretu, pa so gosti presenetljivo povedli v 62. minuti. Takrat je odbito žogo Aleksa Pihlerja s 17 metrov z volejem v mrežo pospravil James McLaughlin.

Le tri minute pozneje pa so se domači le razveselili, potem ko je po podaji Martina Milca z desne strani pred golom žogo ustavil Rudi Požeg Vancaš in jo nato poslal v mrežo za 1:1.

V 80. minuti je Mešanović zaman zahteval najstrožjo kazen po padcu v kazenskem prostoru, v 86. pa je sam poskusil s strelom, a je bil vratar gostov zbran, malce zatem pa je Nemanja Mitrović iz težkega položaja z glavo zgrešil cilj.

Pritisk domačih je bil tako še naprej jalov, tako da je sledil podaljšek. V 95. minuti je do strela z roba kazenskega prostora prišel Marcos Tavares, a tudi on – za malo – zgrešil cilj.

Mešanović pa je bil nevaren spet v 99. minuti, ko je iz prve streljal v kazenskem prostoru, izkazal pa se je Gareth Deane. Milec pa je v 104. minuti Mariboru priigral najstrožjo kazen, to pa je v 105. minuti zapravil Amir Dervišević, ki je zadel okvir vrat.

Malce zatem je Mitrović z glavo spet žogo poslal čez gol, v 115. je Cretu znova poskusil od daleč, spet pa je dobro reagiral Deane. Posledično so sledile enajstmetrovke. Dervišević, Jan Mlakar, Tavares, Mešanović so zadeli prve štiri strele, Požeg Vancaš pa zadel vratnico kot peti. Ben Doherty pa je nato zapečatil usodo Maribora ter hkrati poskrbel za enega večjih uspehov svojega kluba.

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev, sodniki: Steen, Engan in Groenevik (vsi Norveška).
* Strelca: 0:1 McLaughlin (62), 1:1 Požeg Vancaš (65.).
* Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Peričić, Viler, Cretu, Pihler (od 102. Dervišević), Kramarič (od 61. Tavares), Kronaveter (od 84. Mlakar), Matko (od 61. Požeg Vancaš), Mešanović.
* Corelaine: Deane, Kane, Canning, Jarvis (od 72. Wilson), Doherty, Lowry, McLaughlin (od 95. Parkhill), Carson, O’Donnell, Traynor (od 106. McConaghie), Nixon (od 85. Bradley).
* Rumeni kartoni: Peričić; Canning, Nixon, Doherty, Jarvis, Kane, Bradley, Deane.
* Rdeči karton: /.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar