Svetovno prvenstvo v deskanju na snegu Rogla 2021: Na tekmi kar iz dnevne sobe

FOTO: Rogla/Facebook

Včeraj nas je razveselila vest, da bo na svetovnem prvenstvu v deskanju na snegu na Rogli 1. in 2. marca nastopila tudi aktualna olimpijska deskarska in smučarska prvakinja, Čehinja Ester Ledecka. Popularna »STR«, ki je zelo uspešno nastopila tudi na minulem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju se tako po decembru 2020 vrača na deskarske tekme.

Za 25-letnico iz Prage, slovenske mlade upe in najbolj izkušene deskarske ase (Žan Košir, Rok Marguč, Tim Mastnak) bodo navijači lahko v živo spodbujali z virtualne tribune Zavarovalnice Triglav.

Prijave k navijanju so že odprte

Virtualna tribuna se tako z biatlonske Pokljuke seli na deskarsko Roglo. Navijaških spodbud bodo Ester, Žan, Rok, Tim in druščina deležni na velikih ekranih v izteku tekmovalne proge Jasa. Prijave k navijanju na daljavo so že odprte na spletni strani na tej povezavi.

»Izjemno sem vesel, da smo v Sloveniji stopili skupaj in prevzeli organizacijo tekem svetovnega prvenstva, ki bosta 1. in 2. marca potekali na Rogli. Gre za izjemno priložnost panoge, ki je najmlajša med vsemi zimskimi olimpijskimi športi pri nas. Na tekmah se bom tudi sam boril za najvišja mesta. Da bi po njih lahko posegel, si v teh trenutkih želim tudi podpore navijačev. Tekmovalci jih namreč čutimo, ne glede na to, kje so. Zato ljubitelje deskanja na snegu vabim, da skupaj spišemo naslednjo lepo zgodbo slovenskega športa!« na virtualno tribuno vabi svetovni podprvak v paralelnem veleslalomu iz leta 2015 Žan Košir, prikimava pa mu tudi svetovni prvak v paralelnem slalomu iz leta 2013, Rok Marguč.

Energija navijačev ključna na tekmovanjih

Da energija navijačev ključno prispeva k vzdušju na športnih tekmovanjih, poudarjajo tudi v Zavarovalnici Triglav, ki je glavni sponzor tekem svetovnega prvenstva v alpskem deskanju na Rogli. »Zavarovalnica Triglav bo ljubiteljem zimskih športnih tekmovanj v sezoni 2020/2021 na Rogli že tretjič omogočila virtualno udeležbo na športnih dogodkih. Z uporabo orodja za oddaljena srečanja bomo prek zaslonov na prizoriščih znova združili navijače, ki bodo v živo spremljali in spodbujali svoje športne junake. Veseli nas, da so se do sedaj tako navijači kot tudi tekmovalci odzvali pozitivno in pozdravljajo oddaljene načine navijanja vse dokler se ponovno ne srečamo v živo,« je povedala Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica službe za trženjsko komuniciranje v Zavarovalnici Triglav.

Za navijanje potrebna pravočasna prijava

Navijači se bodo obeh finalnih voženj, ki bosta potekali 1. in 2. marca na Rogli, lahko v živo, a na virtualen način udeležili s pomočjo mobilne naprave, tablice ali računalnika s kamero. Vsakdo, ki si želi soustvarjati edinstveno navijaško vzdušje na zreškem Pohorju, lahko svojo prijavo k navijanju preko orodja za oddaljena srečanja odda na spletni strani. Prijave k navijanju na posamezni tekmi bodo odprte najdlje do 16. ure pred dnem tekme (primer: posameznik, ki želi navijati v ponedeljek, se lahko prijavi najkasneje do 16. ure v nedeljo). Tisti, ki se bodo pravočasno prijavili, bodo na svoj elektronski naslov prejeli povezavo za pridružitev k ogledu dogodka. Podrobnejše informacije o načinu sodelovanja so objavljene na prijavni spletni strani.

Zvesta podpora partnerjev Smučarske zveze Slovenije zlati generaciji slovenskih alpskih deskarjev. »Zmožnost odlične organizacije je bila tisti ključ, da smo prvenstvo dobili. Ob zvesti podpori partnerjev Smučarske zveze Slovenije pa smo hitro zaprli tudi finančno shemo. Zlata generacija slovenskih alpskih deskarjev si zasluži to edinstveno priložnost na domači Jasi,« je na spletni novinarski konferenci v začetku tedna poudaril Uroš Zupan, direktor SZS.

Veselijo se nastopa Ester Ledecke

Poleg Zavarovalnice Triglav (glavni sponzor) so prvenstvo podprli še Telekom Slovenije in Slovenska turistična organizacija – I feel Slovenia, Lokalna turistična organizacija Rogla – Zreče, Občina Zreče, Občina Slovenske Konjice (destinacijski partnerji) ter partner Europlakat.

»Po Sloveniji od torka dalje k virtualnem navijanju za deskarke in deskarje vabimo tudi prek nekaj več kot sto Europlakatovih zunanjih oglasnih površin. Tako da upam, da bodo Slovenci in Slovenke v teh dneh res začutili deskanje. Mi se že veselimo prvih marčevskih dni, dejstvo da bo z nami tudi Ester Ledecka, športnica, ki postavlja nove mejnike v vrhunskem športu, pa nam je dalo še nekaj dodatne energije,« pa je zadovoljna Iva Polanec, namestnica generalnega sekretarja Organizacijskega komiteja SP Rogla 2021.

Rok Marguč FIS Snowboarding World Championships greatest hits:

🥈🥉 II La Molina 2011 #PGS #PSL
🥇 II Stoneham 2013 #PSL
🥉 II Lachtal 2015 #PSL

Objavil/a SloSki Snowboard dne Četrtek, 25. februar 2021

Oddaj komentar