Na fontani vin v Vodolah osem vin in dve brezalkoholni pijači

Na Mariborski vinski cesti v Vodolah so na posestvu Sončni raj odprli fontano vin. Testno so jo sicer zagnali že lani, uradna otvoritev pa je bila načrtovana na letošnji prvi spomladanski dan, a so prireditev odpovedali zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa.

Zdaj sta obisk posestva in pokušina vin možna vsak delovni dan med 15. in 19. uro in ob vikendih od 11. do 20. ure. Lastnik Bogdan Mak pravi, da bo uradna otvoritev sledila, ko bo to dovoljevala situacija.

Fontana vin v Vodolah ponuja osem različnih vrst vin (šest belih in dve rdeči), poskrbeli pa so tudi za degustacijo dveh brezalkoholnih zeliščnih sirupov domače ekološke pridelave. Na Fontani vin svoje vino točijo: Turistična kmetija Protner, Turistična kmetija Emil, Turistična kmetija Bračko Rebernik, Vina Joannes, Ekološka kmetija Valentan, Vino Gala – Vinogradništvo Mlaker ter Vinarstvo in vinotoč Mak.

Po lanskem testnem zagonu so celoten proces nudenja vina še dodatno računalniško podkrepili. Kozarci, v katere se iz sodov točo vino, so čipirani in na tak način nudijo uporabniku popolnoma lastno izbiro želenih vrst vina oziroma druge pijače. Uporabniki bodo kozarec aktivirali s prvim polnjenjem in nato imeli na voljo še pet polnitev po lastnih željah.

Na velikem posestvu se lahko obiskovalci sprehodijo po učni poti, si ogledajo medeni park, učni čebelnjak in se nadihajo svežega zraka ter naužijejo sonca, na fontani vin pa torej pokusijo osem vrst vina in dve brezalkoholni pijači. Najpogumnejši pa se lahko svoj pogum preskusijo tudi na zipline Čebelji let.

Oddaj komentar