Suzana Žbogar in Aleksander Salkič dobitnika PRO PR Globe Awards 2021

PRO PR Globe Awards

Mednarodna komisija PRO PR Globe Awards je odločila, da letos priznanje za svoj doprinos razvoju področja odnosov z javnostmi prejmeta ugledna slovenska komunikacijska strokovnjaka: Suzana Žbogar, direktorica odnosov z javnostmi pri podjetju PRO Vzajemna, in Aleksander Salkič, direktor korporativnih komunikacij pri podjetju Petrol Ljubljana.

Nagrajevanje posameznikov, ki prinesejo doprinos k boljši percepciji odnosov z javnostmi

PRO PR Globe Awards je program nagrajevanja posameznikov, ki s svojim etičnim delom in znanjem skozi različne projekte doprinašajo k boljši percepciji in pozicioniranju področja odnosov z javnostmi na lokalni, nacionalni in globalni ravni. Ta program nagrajevanja je bil ustanovljen leta 2012 ob obeležitvi desete obletnice mednarodne konference PRO PR. Prvenstveno je projekt namenjen posameznikom in ne projektom, zanj se ne plačujejo nikakršne finančne pristojbine. Proces nominacije traja 90 dni, pretekli dobitniki nagrade nominirajo bodoče, v skladu s pravilnikom PRO PR Globe Awards. Priznanje PRO PR Globe Awards vključuje tudi unikaten kipec, ki so ga za to priložnost izdelali študenti Akademije uporabnih umetnosti iz Univerze v Reki.

Močna mednarodna konkurenca

Za to nagrado kandidate nominirajo tudi predstavniki štirih svetovnih združenj: International Public Relations Association- IPRA, Public Relations and Communications Association – PRCA, International Communications Consultancy Organisation – ICCO , Chartered Institute of Public Relations- CIPR. V kategoriji PRO PR Globe Awards je letos nagrajenih 21 dobitnikov iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Makedonije, Italije, Velike Britanije, Rusije in Indije. Ostali letošnji dobitniki so: Ljudmila Bratko Gašpić, vodja korporativnih zadev pri podjetju Heineken Hrvaška, Nina Remenar, komunikacijska managerka podjetja MediaVision, Ivan Hrvoje Maljković, svetovalec za odnose z javnostjo pri Hrvaškem združenju bank, Elvedina Džakmić PR managerka v agenciji Communis Sarajevo, Melisa Durak iz UNESCO Bosna in Hercegovina, Vladimir Torin, vodja odnosov z javnostjo pri EuroChemu u Rusiji, David Gallagher predsednik Omnicom-a v Veliki Britaniji, Jacqueline Purcell FRSA, članica upravnega odbora International Public Relations Association – IPRA, Farzana Baduel, direktorica CURZON PR in PR strokovnjakinja na Oxford Foundry, José Manuel Velasco Guardado, nagrajen za doprinos na področju odnosov z javnostmi med mandatom predsednika globlane zveze za odnose z javnostjo in upravljanje komunikacij, Tin Zournatzi iz Italije, voditeljica oddelka strateškega komuniciranja pri Evropski komisiji, Gordana Radević Jovanović, PR Investicijsko razvojnega fonda Črne Gore, Jelena Vujović, PR NLB banke, Dragan Perišić, PR shopping centra Delta City, Olivera Ćirković, direktorica marketinga in korporativnih komunikacij v podjetju Univerexport v Srbiji, Jelena Parezanović, posebna svetovalka ministra za odnose z javnostjo in komunikacije na ministrstvu za izobraževanje, znanost in tehnološki razvoj Srbije, Ljiljana Boljanović, direktorica in partnerica podjetja Olaf&MCATEER iz Beograda, Ajit Pathak, nacionalni predsednik indijskega društva za odnose z javnostjo, profesorica Jasna Bačovska Nedić, predstojnica oddelka za podiplomski študij medijskih komunikacij in odnosov z javnostmi na Pravni fakulteti Univerze sv. Ćirila i Metoda.

Komisija bo v začetku prihodnjega leta objavila nagrade Vision City in Vision Manager.

Oddaj komentar