Študentski domovi Maribor “dom” tudi za turiste

Študentski domovi Univerze v Mariboru, Foto: arhiva Lokalec.si

Študentski domovi čez poletje niso prazni, četudi se večina študentov vrne v domači kraj ali odide na počitnice. Proste sobe ali ležišča v poletnem času ponujajo turistom, udeležencem poletnih šol, športnih priprav, tekmovanj in podobno. Tako lahko obiskovalci Maribora najdejo cenovno ugodna prenočišča.

Cene bivanja v študentskih domovih so za turiste višje kot sicer znašajo stanarine za študente, kljub temu pa veljajo za eno izmed najbolj ugodnih možnosti bivanja. V mariborskih študentskih domovih se cene gibljejo med 16 in 40 evrov na osebo ali na noč. Prosta mesta in cenike objavljajo na njihovi spletni strani. Običajno je največ prostih sob v naseljih, kjer so (bili) nastanjeni tuji študenti, to sta Tyrševa in Quadro, skupna kapaciteta ležišč v Študentskih domovih Maribor pa znaša 2867. Poletno oddajanje sob je za študentske domove pomembna tržna dejavnost, namenjena predvsem zniževanju stroškov osnovne dejavnosti.

foto: UŠC Maribor

Do središča dogajanja celo peš
Prednost nastanitve v študentskem domu je poleg cene tudi lega, saj so Študentski domovi Maribor dovolj blizu središča mesta, športnih objektov ali drugih (za turiste zanimivih) točk, da se lahko tja odpravijo peš, s kolesom ali z javnim prevozom. Gostom je na voljo tudi (brezplačen) brezžični internet, koristijo lahko športne površine in drugo ponudbo. V študentskih domovih Maribor med prednostmi izpostavljajo še fleksibilnost možnosti prihoda in odhoda gostov (kadarkoli oz. po dogovoru).

Vir: Lokalec.si, www.studentskidomovi.um.si

1 KOMENTAR

  1. Izgleda tako, da študentski domovi niso zasedeni z študenti. To je znak,da je nekaj narobe ? Ali so najemnine za študente predrage? In tako bo tudi v jesenskem delu ? Nezasedene sobe ???

Oddaj komentar