Študentje znova tekmujejo v gradnji mostov iz špagetov

Na Mariborski fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo poteka 8. mednarodno tekmovanje v gradnji mostov iz špagetov. Na tridnevnem tekmovanju, se bo v znanju in spretnosti na tem področju pomerilo 130 tekmovalcev iz Slovenije in tujine.

Študentski svet Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru v sodelovanju z Društvom študentov Fakultete za gradbeništvo organizira 8. mednarodno tekmovanje študentov tehniških strok v izdelavi najnosilnejšega mostu iz špagetov pod imenom Ali je kaj trden most (AJKTM).

AJKTM ni več samo tekmovanje ampak je postalo stičišče mednarodnega sodelovanja, povezovanja in znanja. Tekmovanja se bo udeležilo kar 130 tekmovalcev iz 21.različnih izobraževalnih ustanov, ki prihajajo iz Egipta, Turčije, Latvije, Češke, Poljske,Bosne in Hercegovine, Srbije, Hrvaške in Slovenije.

Z željo, da tekmovanje vzpodbudi zanimanje tudi pri mlajših generacijah, so v sodelovanju s Srednjo gradbeno šolo in Gimnazijo Maribor povabili osnovne šole na »mini AJKTM«, ki bodo v petek 5. maja na Srednji gradbeni šoli in Gimnaziji Maribor izdelali manjši most razpona 40 cm.

Oddaj komentar