Študenti bodo častili pol litra krvi

Začenja se tradicionalni študentski krvodajalski mesec pod sloganom “Častim pol litra!”. Akcija v Mariboru poteka danes na Štuku in jutri, 11.4., v prostorih UKC Maribor.

Študentska organizacija Slovenije vse študente in druge prostovoljce poziva, naj se udeležijo študentske krvodajalske akcije in tako častijo pol litra. Vseslovenska študentska krvodajalska akcija je sicer postala že tradicionalna.

Vedno več zanimanja

Akcija je kmalu postala vseslovenska, zanimanja med študenti, da pomagajo s tem ko “častijo pol litra”, pa je vedno več. Rekord znaša več kot 1.600 krvodajalcev na posamezni akciji. Kri boste lahko darovali skozi cel mesec na večih lokacijah.

Častim pol litra Štuk 2016; FOTO: arhiva lokalec.si
Častim pol litra Štuk 2016; FOTO: arhiva lokalec.si

Bodo pa tudi tokrat za krvodajalce dobro poskrbeli, saj bo vsak darovalec prejel simbolično darilo, ki so ga zagotovile Lekarne Maribor.

Štuk in UKC Maribor

V Mariboru ostaja tradicionalni prizorišči odjemov krvi Štuk in UKC Maribor. So pa seznam vseh terminov in lokacij objavili na spletni strani castimkri.si. Tako vabijo vse študente in ostale prostovoljce, da se kadarkoli, tudi izven teh akcija, oglasijo v območnih enotah za transfuzijsko medicino, saj so potrebe po krvi skozi vse leto velike.

Oddaj komentar