Na krilih Đurice do 12. zmage v sezoni

Marin Đurica, RK Branik Maribor

Vijoličasti rokometaši so v Novem mestu zabeležili visoko zmago z rezultatom 21:29 ter tako potrdili 4. mesto po rednem delu Lige NLB. Vratar Marin Đurica je zbral kar 19 obramb.

Rokometaši mariborskega Branika so v Novo mesto prišli v precej okrnjeni zasedbi, saj so
zaradi poškodb in zdravstvenih težav manjkali kar trije nosilci igre. V uvodu srečanja smo
spremljali izenačen dvoboj ter igro gol za gol. Gostitelji so v 8. minuti Kristjana Pršine
povedli 4:2, Mariborčani pa so prvič povedli v 17. minuti, ko je za 5:6 zadel Andris Celminš. Povratnik po poškodbi gležnja, kapetan vijoličastih rokometašev, Tadej Sok je v 22. minuti poskrbel za vodstvo Mariborčanov z 7:9, a so domačini takoj uspeli izenačiti na 9:9.

Vijoličasti rokometaši so v zadnjih 10 minut tekme šli s priigrano prednostjo, z odlično obrambo s ponovno vrhunsko razpoloženim vratarjem Marinom Đurico na čelu in dobro realizacijo v napadu so Mariborčani v 55. minuti povedli 20:26. Nalet Mariborčanov je bil prevelik, saj so do konca srečanja prednost še povišali ter zasluženo slavili z rezultatom 21:29.

FOTO: Facebook RK Branik Maribor

Danes smo se za to zmago vsi enako trudili, jaz pa sem v vratih naredil dobro delo in sem ponosen na to. Veselim se že nadaljevanja sezone, kjer bomo imeli priložnost odigrati kar nekaj močnih tekem in upam da ugoden razplet,” je po tekmi dejal vratar vijoličastih.

Oddaj komentar