Strokovna skupina za covid-19 bo popoldne z ministri, Počivalšek bi rad podaljšanje obratovalnega časa gostinskih lokalov

Slika je simbolična.

Strokovna skupina z ministrstvi bo danes popoldne o covidnih ukrepih med prazničnimi dnevi govorila z ministri. Počivalšek si želi podaljšanja obratovalnega časa gostiln vsaj ob glavnih prazničnih dneh.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je že izrazil, da si želi daljšega obratovalnega časa gostinskih lokalov ob upoštevanju ukrepov. Sam sicer ni želel napovedati, kateri ukrepi bodo sprejeti. Kot je pojasnil, z ene strani prihajajo zahteve po zaostrovanju, na drugi strani pa pričakujejo, da bodo glede na rezultate nekatere zadeve tudi sprostili. Sam sicer verjame, da dodatnega zapiranja dejavnosti ne bo.

Poklukar pa svari pred oklevanjem pri zaostrovanju ukrepov. Tudi sam je potrdil sestanke med ministrstvi in strokovno skupino, pa tudi znotraj vlade, ki se bodo odvili danes in jutri. Ukrepe bodo nato sprejeli na seji vlade, ki je za zdaj predvidena za četrtek, je povedal.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar