ŠOUM in mariborski študenti na pomoč kmetijam

Mariborski študenti pomagajo saditi kostanj. FOTO: ŠOUM

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se je odzvala pozivu Ministrstva za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano glede pomoči na kmetijah. Zaradi tega so se povezali s Kmetijsko-gozdarskim zavodom Maribor in pridobili kontakte kmetij, ki jim bodo s prostovoljnim delom pomagali v teh težkih časih.

ŠOUM je zbrala skupine prostovoljcev, ki bodo kmetijam v Mariboru in okolici pomagali pri domačih opravilih. Z delom pričenjajo na kmetiji na Meljskem hribu, kjer bodo pomagali pri presajanju kostanja. Dejan Glazer, predsednik ŠOUM, je pred akcijo povedal: “Čeprav se tudi mladi v tem obdobju soočamo s številnimi težavami, hkrati želimo ohranjati kulturo prostovoljstva in verjamemo, da bomo s svojimi dejanji pripomogli k lažjemu in boljšemu življenju tistih, ki tovrstno pomoč potrebujejo.”

ŠOUM sicer vse leto organizira številne projekte na področju solidarnosti in prostovoljstva. Študenti pomagajo na spomladanskih in jesenskih akcijah, kjer starejšim občanom pomagajo pri vsakodnevnih opravilih na vrtovih in okolici njihovih domov. V zimskem času odstranjujejo sneg izpred domov starejših in invalidih oseb, v mesecu juliju pa poteka tradicionalna Študentska delovna brigada ŠOUM, kjer okoli 50 mladih že vse od leta 1999 pomaga različnim krajem po Sloveniji.

Oddaj komentar