Sojenje vpletenim v korupcijsko afero Elektra Maribor se nadeljuje

Okrožno sodišče v Mariboru

V Mariboru se sojenje vpletenim v korupcijsko afero Elekra Maribor nadaljuje. Kot je znano se bo v ponedeljek, na mariborskem sodišču, nadaljevalo sojenje nekdanjemu direktorju propadlega Športnega centra Pohorje Dragu Rataju in takratnemu vodji Pohorske vzpenjače Srečku Jesenšku. Tožilstvo ju bremeni poslovne goljufije na škodo mariborske občine.

Tako v letu 2008 kot tudi v letu 2009, naj bi občini neupravičeno zaračunala neopravljene posle dveh izvajalcev v skupni višini dobrih 60.000 evrov. Oba krivdo zanikata in jo valita na vodjo tehnične službe Robertina Ribiča, ki je sicer že pred začetkom sojenja s tožilstvom sklenil dogovor o priznanju krivde in mu je sodišče izreklo pogojno zaporno kazen.

Istega dne bodo nadaljevali tudi sojenje vpletenim v korupcijsko afero Elektra Maribor, in sicer, njegovemu nekdanjemu predsedniku uprave Andreju Kosmačinu, takratni sodelavki Danijeli Homec in nekdanjemu lokalnemu Zaresovemu politiku in podjetniku Gregorju Jagru. Vsi naj bi bili vpleteni v domnevno nezakonito oddajo posla za gradnjo 110-kilovoltnega kablovoda v Mariboru in so edini iz odmevne kriminalistične preiskave leta 2011, ter zanikajo vpletenost v koruptivno dogovarjanje poslov.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar