Slovenska reprezentanca dokončno ostala brez Luke Dončića

Vir: STA

Slovenska reprezentanca je dokončno ostala brez Luke Dončića v drugem ciklu kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2022, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Iz Združenih držav Amerike zaradi terminskih okvirjev lige NBA namreč ni dobil zelene luči in se konec naslednjega tedna že odpravlja v Dallas.

Pred dnevi je še obstajal kanček upanja, da bi slovenski reprezentančni dres oblekel tudi Dončić, a se to na žalost ne bo zgodilo. Slovenska reprezentanca se bo v mehurčku v Austria Trend hotelu v Ljubljani brez njega zbrala v nedeljskih poznih popoldanskih urah.

Prvi trening v stožiski dvorani bo opravila v ponedeljek dopoldan. Pred zborom je celotno reprezentančno delegacijo v petek čakalo še drugo testiranje na novi koronavirus.

Priprave na dogodek so intenzivno potekale zadnje dva meseca

Izbranci Aleksandra Sekulića bodo do sobotne tekme z Ukrajino predvidoma opravili deset treningov. V ponedeljek bodo koše v dvorani Stožice preizkusili tudi Ukrajinci in Avstrijci, medtem ko bodo Madžari s treningi začeli v torek, so sporočili iz KZS.

Ekipa organizatorjev ljubljanskega mehurčka, ta bo eden od osmih evropskih, ki jih FIBA oziroma lokalni organizacijski odbori pripravljajo po vzoru lige NBA, medtem zaključuje še z zadnjimi malenkostmi pred začetkom kvalifikacijskega cikla. Priprave na dogodek so sicer intenzivno potekale zadnje dva meseca.

Vsaka ekipa bo nastanjena v svojem nadstropju

Hotel Austria Trend se bo tako spremenil v pravi košarkarski mehurček. V njem bodo bivali igralci, sodniki, predstavniki Fibe ter tudi vsi iz KZS, ki sodelujejo pri organizaciji mehurčka. Vso hotelsko osebje, receptorji, kuharji, natakarji ter čistilke bodo morali namesto doma bivati v hotelu.

Vsaka ekipa bo nastanjena v svojem nadstropju. V hotelu bo imela od drugih reprezentanc ločen prostor za prehranjevanje in druženje z zabavo ter sobo za raztezanje in vadbo. Hotel bo od 22. novembra do 1. decembra ograjen, prihod vanj pa bo možen le s posebno akreditacijo. Seveda bodo izhodi iz hotela, v njem bo bivalo približno 150 do 200 ljudi, strogo prepovedani.

Ločeni dostopi in hodniki

Enako velja za dvorano Stožice. Udeleženci mehurčka bodo po vstopu v dvorano uporabljali ločene dostope in hodnike. Vse je pripravljeno tako, da se ekipe, sodniki, osebje, predstavniki medijev med gibanjem po dvorani med seboj ne srečujejo.

Čeprav je dvorana od hotela oddaljena le minuto vožnje, se morajo spoštovati tudi vsi varnostni ukrepi pri transportu. Tako bodo vsi vozniki testirani, vsaka reprezentanca ima na voljo isti avtobus za celotno obdobje mehurčka. Vstop v avtobuse bo možen le skozi zadnja vrata, točno je določen sedežni red na avtobusu, po sleherni vožnji sledi razkuževanje le tega.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar