Skupina Telekom Slovenija nekoliko znižala prihodke in dobiček

FOTO: Telekom Slovenije/Facebook

Skupina Telekom Slovenije je v devetih mesecih letos ustvarila 440 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je štiri odstotke manj kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček je bil brez upoštevanja poslovanja Planeta TV in kosovskega Ipka pri 27,4 milijona evrov nižji za sedem odstotkov.

Telekom Slovenije je sicer Planet TV prodal madžarski TV2, prodajo družbe Ipko pa so pred dnevi zaustavili.

Koronavirus pomembno vplival na poslovanje skupine

Epidemija covida-19 je imela pomemben vpliv na poslovanje skupine, so v sporočilu za javnost, objavljenem prek spletnih strani Ljubljanske borze, zapisali v Telekomu, ki je na ravni skupine v devetih mesecih ustvarila 495,5 milijona evrov poslovnih prihodkov.

Zaradi ukrepov za zajezitev epidemije je morala namreč družba zapreti prodajna mesta, nižje prihodke je beležila iz naslova gostovanja uporabnikov v omrežjih tujih operaterjev, izrazit je bil padec mednarodnega govornega prometa in gostovanja tujih uporabnikov v Telekomovih mobilnih omrežjih, prišlo pa je tudi do zastoja ali nižjega obsega poslov družb v skupini.

Čisti dobiček je večji od načrtov

Dobiček iz poslovanja skupine pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA) je znašal 162,2 milijona evrov, kar je dva odstotka več od načrtov. Čisti dobiček v višini 27,4 milijona evrov je medtem od načrtov večji za 31 odstotkov.

Družba Telekom Slovenije je v devetih mesecih ustvarila 448,6 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je dva odstotka manj kot v enakem obdobju lani, EBITDA se je zvišal za odstotek na 139,8 milijona evrov, dobiček iz poslovanja v višini 37,1 milijona evrov je bil za 13 odstotkov večji, čisti dobiček pa je dosegel 28,2 milijona evrov in je bil za pet odstotkov nižji.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar