Telekomovo omrežje zaradi dela in šole na daljavo več kot 70 odstotkov bolj obremenjeno

Vir: Pixabay

Zaradi dela in šolanja na daljavo v Telekomu Slovenije beležijo izrazito povečanje obremenjenosti mobilnega omrežja. Uporabniki storitev opravijo dvakrat več klicev, ki so pogostejši in tudi daljši, ob tem pa so na letni ravni zabeležili 70 odstotkov več mobilnega prenosa podatkov, so izpostavili v podjetju.

Uporabniki postopoma prehajajo tudi na uporabo pete generacije mobilnih omrežij 5G, so v sporočilu za javnost izpostavili v Telekomu. V njihovem omrežju je trenutno preko 5000 mobilnih naprav, ki lahko 5G uporabljajo, njihovo število pa se konstantno povečuje. Omrežje 5G je telekomunikacijski operater uporabnikom omogočil 5. oktobra.

Izjemno povečan promet

“Uporabnikom omogočamo čim bolj nemoteno delovanje storitev tudi v tovrstnih izjemnih okoliščinah, ko imamo izjemno povečan promet, ki se odraža v večjih količinah prenesenih podatkov, zagotavljamo pa tudi vedno višje hitrosti prenosa podatkov. Z omrežjem 5G se hitrosti še povečujejo, pri tem pa se vedno več uporabnikov odloča za nakup 5G mobitelov,” je so v Telekomu povzeli člana uprave Matjaža Beričiča.

Mobilno omrežje Telekoma Slovenije sicer vsak dan uporablja več kot milijon uporabnikov.
VIR:Lokalec.si

Oddaj komentar