Širjenje plačljivega režima: Novo plačljivo parkirišče v Mariboru

Danes, v torek, 7. novembra 2023, stopi v veljavo plačljiv režim parkirnih površin (t. i. bele cone) na območju parkirišča, ki se nahaja na zemljišču parc. št. 716/4, k.o. 655 – Melje (križišče Meljska cesta – Dovozna cesta).

V prehodnem obdobju, naslednjih sedmih dneh, bo za vsa nepravilno parkirana vozila izvedeno obveščanje o novem plačljivem režimu s strani nadzornikov prometa.

Pred vzpostavitvijo novega prometnega režima se je parkirišče ustrezno uredilo z vertikalno in horizontalno prometno signalizacijo, odstranile so se smeti, izveden je bil zeleni obrez.

Parkirišče sprejme do 16 vozil, cena parkiranja na parkirišču znaša 0,60 €/h, možen pa bo tudi mesečni najem.

“Stanovalcem na lokacijah širitve bele cone svetujemo, da čim prej pridobijo dovolilnico za parkiranje. Vloga (in dodatne informacije) za izdajo so na voljo na tej povezavi: https://maribor.si/vloge_obcanov/vloga-za-izdajo-dovoljenja-in-dovolilnice-za-parkiranje-vozil-na-placljivih-parkirnih-povrsinah-kjer-je-uvedeno-placilo-parkirnine/,” so sporočili iz Mestne občine Maribor.

“Spremembe se izvajajo predvsem zaradi trajnostnega upravljanja mirujočega prometa in boljših pogojev za stanovalce v centu mesta,” zaključijo.

Oddaj komentar