Simona Kustec: “Naš skupni odziv v danem trenutku je izjemno pomemben za vse”

Pouk bo do prihodnjega petka znova potekal na daljavo. V vrtcih in osnovnih šolah so le tisti, katerih starši so zaposleni v sektorjih kritične infrastrukture, v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, v zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, policiji in v poklicnih gasilskih enotah.

Nagovor ministrice prof. dr. Simone Kustec objavljamo v celoti:

Spoštovane, spoštovani. Te dni, ko epidemiološka slika v državi žal še zdaleč ni tako pozitivna, kot bi si želeli, smo na predlog stroke tudi na polju vzgoje, izobraževanja in športa sprejeli nujne ukrepe, s katerimi lahko zagotovimo zmanjšanje stikov ter s tem sami preprečimo nadaljnje širjenja virusa. Obvarujemo svoje in zdravje vseh naših najbližjih in najdražjih.

S tem namenom do konca naslednjega tedna pouk potekal na daljavo, zagotovljeno bo nujno varstvo otrok in šolarjev v prvih treh razredih ter treningi in morebitne velike tekme vrhunskih športnic in športnikov.

V teh dneh ste prejeli usmeritve in informacije s strani vrtcev, šol, vaših športnih klubov in zvez. Hvala, ker razumete, hvala, ker v teh – za vse nas krhkih časih – odločno, s potrpljenjem in strpnostjo, predvsem pa s človeško občutljivostjo pomagate drug drugemu. Hvala vsem zaposlenim, vam šolajočim in športnikom, hvala staršem, hvala delodajalcem. Naš skupni odziv v danem trenutku je izjemno pomemben za vse. Zato, da bomo lahko na čimbolj običajen način po prazničnem tednu nadaljevali z delom v šolskih klopeh, na športnih igriščih. Da se bomo s pomočjo čim hitrejše precepljenosti in ob doslednem spoštovanju vseh zaščitnih ukrepov vrnili k prijaznejšemu življenju.

Iskrena in velika hvala, ker razumete in spoštujete ukrepe ter prizadevanja za zajezitev epidemije.

Dovolite mi, da vam ob koncu zaželim tudi mirne velikonočne praznike. Ostanite v krogu svojih najdražjih. Naj vam in nam vsem skupaj pomlad prinese prepotrebne toplote in topline, optimizma. Ostanite zdravi.

Srečno.

Oddaj komentar