Septembra bo v Mariboru odprla vrata mednarodna osnovna šola

Vir: Pixabay.com

Učenci bodo prag mednarodne šole v Mariboru, ki bo izvajala IB program, prestopili v šolskem letu 2023/2024.

Prvič bodo v šolo z mednarodnim IB programom učenci vstopili jeseni leta 2023, je bila sprejeta odločitev MO Maribor, OŠ Leona Štuklja Maribor in Druge gimnazije Maribor. Šola bo izvajala program mednarodne organizacije International Baccaleurate Organization iz Ženeve (v nadaljevanju: IB program) od 3. do 18. leta starosti.

Vzpostavljajo vso potrebno infrastrukturo 

Vodenje mednarodnega IB programa v Mariboru bo ob pomoči MO Maribor in skupaj z Drugo gimnazijo Maribor prevzela OŠ Leona Štuklja Maribor, ki za te potrebe že vzpostavlja vso infrastrukturo.

V procesu priprave na odprtje mednarodne šole je bilo narejenih več zakonskih in vsebinskih korakov, ko je pridobitev soglasja k izvajanju takšnega programa na OŠ Leona Štuklja Maribor s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), s tem jim je tudi zagotovljeno financiranje v skladu z Zakonom o izvajanju mednarodnih programov v Republiki Sloveniji, redna komunikacija z MIZŠ glede možnosti dodatnega, programskega financiranja za obdobje par let in informativni vpis za učence in učitelje. Poziv za vpis učencev v oddelke je bil objavljen, v juniju in juliju pa je predvideno izobraževanje učiteljev.

Oddaj komentar