Šarec v Mariboru: “Pomembno je, da te volitve prinesejo spremembo, da se preneha ta histerija”

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je danes obiskal Maribor. Srečal se je z vodstvom III. gimnazije Maribor, Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor in Štajerske gospodarske zbornice. Ob tem je dejal: “Čas je primeren za obisk, kajti razmere v državi so, kakršne so, in želimo iz prve roke izvedeti, kaj se dogaja tudi izven Ljubljane, zlasti v Mariboru.”

“Pomembno je, da te volitve prinesejo spremembo, da se preneha ta histerija”

Poudaril je, da dajejo prioriteto državnozborskim volitvam, o lokalnih pa še ne razmišljajo. Županovanja Saše Arsenoviča ni komentiral, je pa povedal, da bodo imeli svojega kandidata: “Širom Slovenije se bomo povezovali z lokalnimi listami, ko bo čas za lokalne volitve bomo tudi to komentirali.”

Vzroke lahko iščemo marsikje, na koncu jih bomo vedno našli pri vladi”

Komentiral je tudi trenutno dogajanje: “Vzroke lahko iščemo marsikje, na koncu jih bomo vedno našli pri vladi. Vladi s svojimi vsakodnevnimi spremembami odlokov. Pravzaprav je že vladanje z odloki skregano z demokracijo, verjamem takrat, ko je situacija takšna, da se mudi, takrat so odloki na mestu, ko je epidemija praktično dve leti v teku, je potrebno zadeve urediti zakonodajno.”

“Bomo spet ugotavljali, kako bi postavili podjetje, ki je nekoč bilo dobro”

Dotaknil se je tudi Slovenske tiskovne agencije: “To je žalostna zgodba, kako jo želijo uničiti. Bojim se, da če bo STA šel v stečaj, da se bo po volitvah naslednja vlada ukvarjala s tem, kako spet na novo postaviti. Mislim, da se bo ponovila zgodba Adrie, ko bomo spet ugotavljali, kako bi postavili podjetje, ki je nekoč bilo dobro.”

“Vlada nima glasov za vladanje v parlamentu”

V nadaljevanju je Šarec dejal tudi: “Vlada nima glasov za vladanje v parlamentu, kupuje glasove, včasih uspe, včasih ne, se oklepa oblasti do konca. Vlada bi morala že danes odstopiti. Ljudje si zaslužijo mir. Predvsem pa si zasluži sprejemanje ukrepov na način, da bodo državljani vedeli, kateri ukrepi so v veljavi.”

Meni, da bi morala vlada nemudoma odstopiti, kajti to bo po njegovem mnenju edini način, da razelektrijo trenutno situacijo.

 

 

Oddaj komentar