Šarec napovedal interpelacijo zoper ministra Počivalška

Marjan Šarec

Marjan Šarec iz LMŠ je objavil na Twitterju, da bo vložil interpelacijo zoper ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška. Kot je dodal, “je sodu izbilo dno” pismo zdaj že nekdanjega direktorja Zavoda za blagovne rezerve Antona Zakrajška.

“Bili smo konstruktivni na začetku delovanja te vlade, a smo bili izigrani. Po zadnjem dogajanju je jasno, da bomo vložili interpelacijo zoper ministra Počivalška. Pismo Zakrajška je izbilo sodu dno,” je zapisal Šarec. Podrobnosti o očitkih še niso znane.

Razrešeni direktor Zavoda za blagovne rezerve Zakrajšek je bil v sredo sicer kritičen do izjav Počivalška o razlogih za njegovo razrešitev, češ da naj bi iz samoizolacije, ko je preboleval covid-19, izbiral dobavitelje zaščitne opreme. Počivalšek pa je napovedal tudi okrepljen nadzor nad delovanjem zavoda, odredil je notranjo revizijo. Zaradi sumov nepravilnosti pri nabavah zaščitne opreme je zavod v torek obiskala tudi policija.

Zdravko Počivalšek

A Zakrajšek je v pismu, ki ga je poslal medijem, med drugim zapisal, da je vse ponudbe, ki so tudi v času njegove odsotnosti prihajale na njegov elektronski naslov, preposlal Upravi RS za zaščito in reševanje, vse dobavitelje respiratorjev in njihove ponudbe pa so strokovno preverjali na gospodarskem ministrstvu, ki ga vodi prav Počivalšek. To je nato zavodu pisno sporočilo, s kom naj izpelje naročilo. Tudi vse predhodne postopke z domačimi izdelovalci zaščitnih mask je koordiniralo ministrstvo oz. uprava za zaščito reševanje, zavod pa je na podlagi njihovih pisnih sporočil samo izvedel naročilo. Zavod je torej za vsako pogodbo, pred njenim podpisom s strani zavoda, prejel tudi pisno soglasje ministrstva za gospodarstvo.

Vlada je sicer v torek za v. d. direktorja zavoda za blagovne rezerve imenovala nekdanjega direktorja Kobilarne Lipica Tonija Rumpfa.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar