Roparja tobaka najprej ustavil varnostnik, v drugem poskusu Mariborčan

39-letnik iz okolice Slovenske Bistrice je včeraj in danes zjutraj skušal odtujiti tobak na dveh prodajnih mestih. Prvič je tobak odnesel v nakupovalnem središču, drugič pa v trafiki na Mlinski ulici. Tam ga je do prihoda policistov zadržal Mariborčan.

Včeraj, okrog 11. ure, je neznanec v trafiki v nakupovalnem središču v Mariboru ukradel tobak in pobegnil. Ko ga je varnostnik dohitel zunaj trgovskega centra, je odtujene stvari odvrgel proti njemu, med prerivanjem pa ga je udaril in pobegnil. 39-letnika iz okolice Slovenske Bistrice so policisti uspešno izsledili in ga ovadili zaradi kaznivega dejanja drzne tatvine.

Danes zjutraj, okrog 5. ure, pa je isti moški v trafiki na Mlinski ulici znova odtujil dva paketa tobaka. Ob tem ga je občan ob trafiki skušal pridržati, a mu to ni uspelo, saj je 39-letnik zbežal v čakalnico Avtobusne postaje Maribor. Tam ga je občan zadržal do prihoda policistov. Ker se je 39-letnik ob prihodu policistov še naprej upiral, so policisti uporabili prisilna sredstva (sredstva za vklepanje)“, so sporočili iz Policijske postaje Maribor. Zoper moškega so odredili pridržanje, sledi pa še kazenska ovadba zaradi roparske tatvine.

Oddaj komentar