Rona uspavali po prejetih rezultatih obdukcije

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Poročali smo o tem, da so sredi tega tedna uspavali psa Rona, ki je v Mengšu pred časom ugriznil 8-letno deklico, ki je podlegla na kraju.

Včeraj smo poročali, da so v zavetišču usmrtili psa, ki je pred dvema tednoma v Mengšu pogrizel 8-letnico. Zdaj je znano tudi to, da je odločbo o usmrtitvi psa izdala veterinarska inšpektorica, nanjo pa se je pritožila odvetnica lastnikov psa, ki si je prizadevala, da psa ne bi usmrtili preden bi postalo nedvomno jasno, kaj je dejanski vzrok tragedije.

Obdukcija pokazala, da so smrt povzročili prav ugrizi psa

Po dogodku je bila odrejena tudi sanitarna obdukcija, opravili so jo na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino.

Za časnik Večer so na kmetijskem ministrstvu navedli, da je bila odločba o usmrtitvi psa izdana šele po pridobitvi poročila zdravnika, ki je obravnaval smrt deklice, in da “zoper odločbo uradnega veterinarja, ki je bila izdana na podlagi zakona o zaščiti živali, pritožba ne zadrži izvršitve niti ni dopusten predlog za odlog izvršitve odločbe, gre za izvršljivo odločbo”. Obdukcija je po informacijah Večera pokazala, da so smrt povzročili prav ugrizi psa.

Podrobnejših informacij o tragediji policija zaradi predkazenskega postopka, ki še poteka, trenutno ne more posredovati, je Večeru še sporočila tiskovna predstavnica.

Oddaj komentar