Reševalec z močnim sporočilom po prometni nesreči reševalnega vozila na avtocesti

FOTO: 112 Ptuj/Facebook

Anže Albreht, sicer zaposlen kot reševalec v ZD Logatec je včeraj po prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti Ptuj – Mariboru zapisal močno sporočilo na družbenem omrežju.

Svoj zapis je začel s stavkom da se je včerajšnja nesreča v kateri sta bila udeležena reševalno vozilo in tovornjak, k sreči končala srečno oz. z lažjimi poškodbami, kot smo poročali tudi sami.

Njegov zapis spodaj objavljamo v celoti:

“Tole se je končalo dokaj srečno danes. V prometu smo izpostavljeni VSI, tako ali drugače. O vzrokih za nesrečo ne bom ugibal/pisal/jih komentiral, rad bi samo, da se tudi vozniki intervencijskih vozil zavedamo, da sodimo v skupino VSI!

Nismo vsemogočni, nismo nezmotljivi, nismo nesmrtni in ja, tudi nam se lahko zgodi; smo ljudje pod posebnimi obremenitvami, a zato se moramo svoje izpostavljenosti še toliko bolj zavedati.

Malo je ljudi, ki lahko zbrano in varno prepelje poškodovanega otroka v bolnico, takoj po tem, ko na kraju dogodka z rjuho pokrije njegovega očija… Malo je takih, ki pride po takem dogodku v naslednjo izmeno že po 12 urah in dela naprej z vso svojo dušo! Malo je ljudi, ki 2 uri ležijo na kavču ob kavi, v naslednji minuti pa je na cesti s popolno koncentracijo in znanjem nujne medicinske pomoči, z ekipo na krovu vozila…

Te slike zmrazijo vsakega, še posebej nas, ki vozimo te rumenjačke in danes je večino nas stiskalo v prsnem košu, k sreči so prišle informacije, da z nikomer ni nič hujšega.

Dejstvo je, da moramo in zmoremo biti zgled ostalim! Kolegi in kolegice… Premalo nas je, da bi se ne zavedali tega, da se lahko zgodi tudi nam, zato vozite varno! Vozite brez telefonov, z varnostno razdaljo, s prilagojeno in predpisano hitrostjo, zbrani in spočiti! NUJNO, nenujno… Nima veze!

Pridite in pripeljite na cilj in domov sebe in svoje sodelavce! Kdorkoli je kriv za tak izid: HVALA!”

Tole se je končalo dokaj srečno danes.

V prometu smo izpostavljeni VSI, tako ali drugače. O vzrokih za nesrečo ne bom…

Objavil/a Anže Albreht dne Sreda, 03. marec 2021

Oddaj komentar