V naših krajih povečini suho, drugod pa oblačno z občasnimi padavinami

Vir: Pixabay.com

Danes bo v vzhodnih krajih deloma sončno in povečini suho. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo tudi nekaj dežja.

Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju se bo krepil jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, na vzhodu in ob morju do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Prehod hladne fronte

V soboto bo sprva deloma jasno, le v hribovitih zahodnih krajih bo občasno deževalo. Popoldne se bodo padavine na zahodu okrepile in do večera zajele vso Slovenijo. Vmes bodo lahko tudi nevihte z močnimi nalivi. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 19 do 24, na vzhodu do 26 stopinj Celzija.

Opozorilo: V soboto dopoldne bo morje poplavilo nižje ležeče dele obale. Ob prehodu hladne fronte so v soboto popoldne možni močni krajevni nalivi.

Obeti: V nedeljo bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno nekaj dežja. Še bo pihal jugozahodnik. V ponedeljek se bodo padavine na zahodu okrepile in občasno segle tudi nad osrednjo in južno Slovenijo.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar