Rast dostave hrane v Mariboru. V karanteni največ naročajo hitro hrano

Prek platforme Ehrana.si dostavlja 11 mariborskih restavracij. Za večino gostinskih obratov je dostava postala namreč edini vir prihodkov in s tem preživetja. Ehrana.si, spletni ponudnik dostave hrane, je od uveljavitve strožjih ukrepov za zajezitev pandemije novega koronavirusa beležila 260-odstotno rast naročil na območju Maribora.

Kot so sporočili iz Ehrane.si je sicer dostava pisarne upadla za več kot 90 odstotkov, je pa poleg strme rasti spletnih naročil gospodinjstev precej več tudi naročil iz zdravstvenih domov in Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Gostinstvo v resnih težavah

V zadnjem tednu se je platformi Ehrana.si priključilo tudi enajst novih restavracij. “Mariborsko gostinstvo je v resnih težavah, številne gostilne so na robu propada. Za večino je dostava hrane v teh razmerah postala edini vir dohodka in s tem možnost preživetja in ohranitve delovnih mest,” je dejal Borut Markelj, direktor in soustanovitelj podjetja.

Mariborčani tudi v karanteni največ naročajo hitro hrano

Seznam vseh mariborskih restavracij je na voljo na spletni strani. Mariborčani tudi v karanteni največ naročajo hitro hrano, kot so hamburgerji in pizze. “Pri Ehrani si bomo še naprej prizadevali, da bodo uporabniki imeli možnost dostave raznovrstne hrane, ki so jo navajeni iz restavracij,” pravi Markelj. V obdobju od začetka krize je Ehrana medtem še dodatno prilagodila procese priklopa novih ponudnikov. Restavracija lahko spletna naročila prejema že v 24 urah od registracije. “Prizadevamo si, da obrati z delom začnejo čim prej. Vsak dan brez posla zgolj podaljšuje agonijo,” dodaja Markelj. Brezkontaktno poslovanje Ehrana je sicer že pred časom uvedla ukrepe za zaščito zdravja dostavljavcev, naročnikov in zaposlenih v restavracijah.

Brezkontaktno poslovanje

Kolesar do nadaljnjega dostavlja zgolj do vhoda stavbe, nahrbtnik odloži pred zunanjim vhodom, vrečko s hrano položi na nahrbtnik in se umakne na razdaljo treh metrov od zunanjih vhodnih vrat ter stranko obvesti o dostavi. “Dostavljavci so opremljeni z maskami, redno pa si tudi razkužujejo roke z dezinfekcijskim razpršilom – pred in po prevzemu naročila v restavraciji in pa pred samo dostavo. Poleg tega je Ehrana tudi iz varnostnih razlogov ukinila gotovinska plačila. Odslej je tako možno zgolj predplačilo prek spleta,” so še sporočili iz Ehrane.

Oddaj komentar