Prva okužba v vrstah NK Maribora

FOTO: NK Maribor

Iz NK Maribora so sporočili, da so zabeležili prvi primer okužbe na novi koronavirus.

“Informacija iz reprezentančne baze: imamo prvi primer okužbe na COVID-19 tudi v povezavi z našim klubom. Ob testiranjih naših nogometašev v mladi slovenski reprezentanci so bili prvi testi negativni, med ponovnim testiranjem pred predvidenim dvobojem z Madžarsko pa je med petimi člani s pozitivnim testom tudi predstavnik NK Maribor, Aljoša Matko. Ker se je virus znotraj izbrane vrste razširil, se je vodstvo selekcije U21 odločilo za odpoved torkovega prijateljskega obračuna z Madžarsko in razpustitev reprezentančne akcije,” so zapisali na uradni spletni strani.

Takoj se je dal v samoizolacijo

Kaj prvi primer okužbe pomeni za nadaljnje delo v vijol’čnem taboru? Ker obetavni napadalec ni bil v stiku s klubskimi soigralci, ta izid ne bo vplival na aktivnosti moštva, ki s ponedeljkom začenja zaključni cikel priprav na sobotni dvoboj z Gorico in karantena ne bo potrebna.

Aljoša Matko je namreč po razkritju rezultatov testiranja v samoizolaciji, prav tako tudi preostali naši udeleženci akcije selekcije U21 (Jan Mlakar, Luka Koblar in Žan Kolmanič), ki bodo pred priključitvijo klubskim treningom opravili ponovno testiranje.

Oddaj komentar