Mariborski futsalisti nocoj proti Ekonomcu

Mariborska dvorana Tabor bo od danes pa do sobote gostila turnir elitnega dela lige prvakov v dvoranskem nogometu. Poleg mariborskega Proena se bodo za četrtfinale borili še španski Inter, srbski Ekonomac in češki Chrudim. Proen bo svoje tekme igral v večernih urah, zadnjo v soboto ob 21. uri, ko ekipo čaka večkratni evropski prvak Inter.

FOTO: Facebook Futsal Club Maribor
FOTO: Facebook Futsal Club Maribor

Mariborski futsalisti so si šestnajstino finala lige prvakov priborili po uspešno odigranem septembrskem glavnem delu turnirja v Ukrajini. Avgusta so se Mariborčani, trenutno vodilna ekipa domačega prvenstva, kot državni prvaki uvrstili v predkrog, kjer so dobili tudi organizacijo turnirja, ki so jo vzorno izvedli.

Cilj je bil, da bi dobili tudi elitni del, kar jim je uspelo. V predtekmovanju so odpravili tri državne prvake – Albanije, Poljske in Luksemburga – ter se uvrstili na glavni turnir v Ukrajino. Tam so si ob Francozih, Madžarih in Ukrajincih priigrali drugo mesto, kar je bilo ob dobri igri in športni sreči dovolj za tokratni elitni del tekmovanja.

V četrtfinale se bo uvrstil samo zmagovalec mariborskega turnirja, Mariborčanipa pričakujejo težek boj vse do zadnjega dne, ko jih čaka španski Inter iz Madrida. Drevi ob 19. uri jih najprej čaka Ekonomac iz Kragujevca, v četrtek ob isti uri še češki Chrudim.

Vstopnice za vse tekme stanejo 15 evrov, za posamezen dan pa osem evrov.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar