Priljubljena mariborska pediatrinja zapušča ZD Maribor

FOTO: Facebook

Zdravstveni dom Adolfa Drolca Maribor kmalu zapušča izredno priljubljena pediatrinja Tina Božičnik.

Obrnili smo se na mariborski zdravstveni dom, da smo povprašali kaj njen odhod pomeni za paciente: “Starše otrok, ki imajo izbrano doktor Božičnikovo bomo z uradnim dopisom obvestili o njenem odhodu, nadomestilu in možnosti prepisa otrok k drugi pediatrinji. Zakonodaja ne dopušča neposrednega prenašanja pacientov k drugemu zdravniku, hkrati pa imajo starši pravico sami odločati o tem, kdo bo izbrani pediater njihovega otroka.”

Pediatrinja Tina Božičnik, dr.med.,spec., je sicer imela konec februarja izbranih 948 pacientov (v starosti od 0 do 99 let), predvidoma odhaja iz njihovega zavoda konec marca. Za njene paciente bodo do prihoda nove zdravnice v celoti poskrbeli ostali zaposleni pediatri. Nova zdravnica pride predvidoma konec maja oz prvi teden junija letošnjega leta.

Starše sproti seznanjajo z načinom dela po odhodu pediatrinje

Kot nam še pojasnijo v zdravstvenem domu bodo vsi imeli dovolj časa glede prepisa, zato tudi ni strahu, da bi kdo ostal brez pediatra: “Starše, ki prihajajo v ambulanto sproti seznanjamo z načinom dela ambulante po odhodu zdravnice Božičnikove. Za vse izbrane paciente pediatrinje Božičnikove pa že pripravljamo pisna obvestila z obširnimi informacijami.”

Do prihoda nove pediatrinje bodo lahko poklicali na obstoječo telefonsko številko ambulante in vse potrebno uredili z pediatrom, ki bo ta čas na voljo, še pojasnijo in dodajo: “Doktor Božičnikova dela na Dispanzerju za predšolske otroke kjer vsi pediatri še sprejemajo nove paciente, eni več, drugi manj, odvisno od števila že vpisanih.”

Zaključni pogovori z novo prediatrinjo

Gotovo pa je da prihaja na mesto Božičnikove nova zdravnica. A imena nam vsaj zaenkrat v Zdravstvenem domu Adolfa Drolca ne izdajo: “Z bodočo novo članico našega kolektiva smo v zaključnih pogovorih. Ker pogodba še ni podpisana, je vaše vprašanje o imenih preuranjeno.”

Oddaj komentar