Prihaja pravilnik za zagotavljanje sledljivosti porekla mesa

Pravilnik o zagotavljanju sledljivosti porekla za nepredpakirano sveže, ohlajeno in zamrznjeno meso, ki se bo začel uporabljati konec oktobra prihodnje leto, bo potrošniku zagotavljal večjo transparentnost in informiranost. Sedaj so informacije o mesu na voljo glede na kategorijo oz. vrsto nepredpakiranega svežega mesa.

Zakonodaja omogoča sledenje masnega toka na način, da morajo biti informacije navedene na spremnih dokumentih oz. računu. Novi pravilnik pa ureja tudi področje sledljivosti z informacijo o poreklu mesa vzdolž celotne prehranske verige, saj bo masni tok zagotovljen in informacija, ki jo dobi potrošnik o poreklu mesa, preverljiva.

Pravilnik o zagotavljanju sledljivosti porekla za nepredpakirano sveže, ohlajeno in zamrznjeno goveje, prašičje, ovčje, kozje in perutninsko meso sta konec minulega tedna podpisala ministra za kmetijstvo in za gospodarstvo Jože Podgoršek in Zdravko Počivalšek, so danes sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

“Vesel sem, da sva po dolgih in zahtevnih usklajevanjih z ministrom Počivalškom podpisala pravilnik o masnih bilancah, ki prinaša večjo sledljivost svežega mesa v naši državi. Prepričan sem, da bo prispeval k bolj transparentnemu delovanju verige in večjem povpraševanju po mesu slovenskega porekla,” je ob tem dejal minister Podgoršek.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar