Prebivalci Trčove: “Kršene so nam osnovne človeške pravice, saj nimamo dostopa do svojih domov”

Na nas so se obrnili prebivalci Trčove, ki živijo na delu Trčove med hišnimi številkami 281 in 285.

Z avtomobilom je nemogoče voziti, klanec je prestrm, hodimo peš, vendar imamo dovolj”

Po tem, ko so na cesti, ki vodi do njihovih hiš sanirali kanalizacijo, naj bi med deli samo cesto, popolnoma uničili, jo za silo “zakrpali” in tako tudi pustili. “Že tretji teden je, odkar imamo onemogočen dostop. Z avtomobilom je nemogoče voziti, hodimo peš, vendar imamo dovolj. Želimo, da se cesta nemudoma sanira. Obrnili smo se na Mestno občino Maribor, a brez posluha. Danes se nam na telefon niti ne oglasijo,” nam je dejala bralka.

Zavedajo se, da vsaka sanacija s seboj prinese posledice, a na tem mestu ne morejo razumeti, da vse skupaj traja tako dolgo. Gospa, ki se je obrnila v naše uredništvo, nam je med drugim zaupala, da je njena mama na vozičku, tako da je trenutno doma, saj od doma nikakor ne more.

“Niso nas niti obvestili o delih. Kot smo uspeli izvedeti, naj bi začeli sanirati tudi vodovod, a s prve roke nimamo nobenih informacij. Tako lahko le nemočno čakamo,” pove v nadaljevanju.
Pred dnevi se je v eni izmed hiš ponesrečil otrok, z avtom so ga po nevarni cesti spravili do bolnišnice, a ko so se vrnili domov, avtomobil pustili pod hribom ter ga v hišo prenesli peš.

Drugi stanovalec pa nam je dejal: “Kršene so nam osnovne človeške pravice, saj nimamo dostopa do svojih domov z vozili v primeru dežja tudi neprehodna peš. Imamo starejšo občanko,katere prelagamo obisk pri zdravniku, prav tako je ogroženih več kot 20 življenj v primeru nujne medicinske pomoči.”

Obrnili smo se na Mestno občino Maribor in jih prosili za odziv. Njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

V kolikor naletite na kaj, kar menite, da si zasluži pozornost, nam to lahko posredujete na info.bktv@gmail.com.

Oddaj komentar