Potrjeno: Neuspešna borba 20-letnice

Fotografija je simbolična. Vir: pixabay.com

Včeraj smo poročali, da so v urgentni ambulanti nevrološke klinike UKC Ljubljana v ponedeljek sprejeli mlajšo bolnico, katere stanje je bilo kljub zdravljenju zelo resno. Zaradi časovnega sosledja s cepljenjem z vektorskim cepivom, ki se aplicira z enkratnim odmerkom, je bil primer kot možen stranski učinek prijavljen na NIJZ.

Vodja službe za urgentno nevrologijo v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana Igor Rigler je danes: “Žal lahko potrdim, da se je borba za življenje danes neuspešno končala. To smo potrdili v jutranjih urah, že včeraj je slabo kazalo. Zbolela je za težjim stanjem. Imela je strdke, nizke trombocite, bila je podvržena krvavitvam, strdkom, kombinacija obeh procesov v telesu je povzročila krvavitve možganov in strdke v možgani. Naredili smo vse kar smo lahko.”

20-letnica je prišla na nevrološko kliniko s simptomi glavobola, imela je motnje vida, je bruhala. “Šlo je za nevaren znak, kar smo prepoznali. V kolikor so mlajši bolniki cepljeni, naj bodo pozorni na te znake. Ta zaplet še ni potrjen, to mora preučiti komisija. Če se zgodi kaj takega v roku 3 do 28 dni. O tem zapletu so poročali tuji zdravniki, raziskovalci iz Nemčije in Norveške.”

Oddaj komentar