Postavitev smetnjakov pred Umetnostno galerijo. Župan priznal: “Tega nismo vedeli, kaj šele si tega želeli”

V preteklih dneh je nemalo prahu dvignila postavitev smetnjakov pred Umetnostno galerijo Maribor. Le-te so postavili tik ob umetniško delo, ki je del Forma Vive.

“Delo Willa Nettleshipa “Poletno veselje”, ki je umeščeno pred UGM, je kot del Forme Vive v Mariboru že od začetka bilo zamišljeno kot preplet kiparske forme, arhitekture in narave,” je zapisala Aleksandra Gruden na družabnih omrežjih in ob tem delila nekaj fotografij.

“Sistemsko je bilo to napačno izpeljano”

Župan MO Maribor Saša Arsenovič je danes komentiral postavitev potopnih smetnjakov: “Potopne smeti so preblizu Forma Vive, tega nismo vedeli, kaj šele si tega želeli.” Priznal je, da je investicija šla po svoje, in ob tem dodal, da je sprožil vse postopke, ki bodo peljali v smer prestavitve teh potopnih zabojnikov na bolj primerno lokacijo, tako, da ne bodo ogrožali Forma Vive.

“Niti javnost, ne kulturna, ne katera druga se ni ukvarjala s formo Vivo do sedaj. Ob tem je bil degradiran podhod, pa smo ga uredili. Neurejena je bila fasada, ki smo jo uredili.”

“Kar se tiče Forma Vive je to bila velika zgodba za Maribor vse do leta 1986 in je takrat zamrla,” je med drugim povedal. Vzpostavili so delovno skupino, da bodo lahko z umeščanjem skulptur v Mariboru nadaljevali še v letošnjem, ali najkasneje prihodnjem letu.

 

FOTO: Aleksandra Gruden

Oddaj komentar