Pošta Slovenije in A1 nadaljujeta uspešno sodelovanje

Pošta Slovenije in telekomunikacijski operater A1 sodelujeta na področju gostovanja opreme A1 v podatkovnem centru Pošte Slovenije že od leta 2002. Z predajo dodatnih kapacitet varnega podatkovnega centra na lokaciji poštnega logističnega centra v Mariboru sta dosedanje sodelovanje še nadgradila.

Dodatne kapacitete varnega podatkovnega centra, ki jih potrebuje telekomunikacijski operater A1 zaradi širitve poslovanja, sta predsedniku uprave A1 Dejanu Turku in direktorju prodaje in naročniškega sektorja v A1 Lovru Peterlinu v uporabo predala generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak in član poslovodstva Pošte Slovenije Andrej Rihter.

Pošta Slovenije, ki razpolaga z 800 m² podatkovnih centrov, ostaja vodili ponudnik varnih podatkovnih centrov v Sloveniji. Podatkovni centri so zgrajeni na dveh lokacijah, in sicer v prostorih poštnega logističnega centra Maribor ter v prostorih poštnega logističnega centra Ljubljana. Zgrajeni so po mednarodnih standardih TIER III ter so tudi ISO 27001:2013 certificirani. Visoka razpoložljivost storitve ter najvišji nivo varnosti podatkovnega centra Pošte Slovenije zagotavljajo dolgoročno zadovoljstvo naročnikov.

Vsi podatki se hranijo v Sloveniji, stranke Pošte Slovenije pa so bančne in državne institucije, avtomobilska industrija, telekomunikacijski operaterji, šolstvo, IT podjetja ipd. Pošta Slovenije je v mesecu marcu letos kapacitete visoko varnega podatkovnega centra na lokaciji poštnega logističnega centra v Mariboru predala v uporabo tudi Ministrstvu za javno upravo Republike Slovenije.

Oddaj komentar