VIDEO: Borut Pahor z nagovorom: “”Vmes so smrti, ki bi jih lahko preprečili, trpljenja, ki bi se jim lahko izognili”

Predsednik republike Borut Pahor je v nagovoru državljane Slovenije pozval, naj drug drugega spodbujajo k cepljenju. Po njegovih besedah smo se znašli v položaju, ko so po nepotrebnem ogrožena življenja ljudi s covidom in brez njega. “Po nepotrebnem pravim zato, ker imamo rešitev za ta problem, to je varno in učinkovito cepivo,” je dejal Pahor.

Pahorju se zdi, da smo se konec septembra zaradi spleta okoliščin naenkrat nehali cepiti. Tako je danes precepljenost prenizka, da bi lahko normalno živeli, je opozoril. Dodal je, da zdaj ne smemo odnehati in se vdati, temveč je napočil čas, da stopimo skupaj. “Naš skupen cilj je precepljenost,” opominja Pahor.

Po njegovi oceni ni vseeno, če se iz pandemije izvlečemo s prekuženostjo ali precepljenostjo. “Vmes so smrti, ki bi jih lahko preprečili, trpljenja, ki bi se jim lahko izognili, izredne obremenitve zdravstvenega osebja in sistema ter občutek nemoči, ki bi ga lahko skupaj premagali. Ni vseeno za vero v solidarnost in povezanost naše skupnosti, ni vseeno za naše življenje po pandemiji,” je poudaril Pahor.

Sporočil je, da morda še nikoli nismo bili tako dobesedno življenjsko odvisni drug od drugega in da morda še nikoli nismo bili v resnici tako neposredno življenjsko odgovorni eden za drugega. “Ko je najtežje, smo najboljši. Skupaj zmagamo,” je zaključil Pahor.

Oddaj komentar