Porast covida, v UKC Maribor narašča število bolnikov, ki potrebujejo hospitalizacijo zaradi covid pljučnice

Trenutno je ogromno ljudi bolnih, naj bi bodo respiratorne okužbe, ali druge bolezni, ogromno je ponovno okužb s SARS-CoV-2.

Tudi v UKC Maribor opažajo porast okužb s SARS-CoV-2, povedo za naš medij in pojasnijo: “Narašča število bolnikov, ki potrebujejo hospitalizacijo zaradi covid pljučnice, še izraziteje pa porašča število bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje zaradi bakterijske pljučnice, ki je nastopila po predhodni covid okužbi.”

Pri vseh zaposlenih ter obiskovalcih priporočajo nošnjo maske ter redno razkuževanje rok. Maske v UKC Maribor torej niso obvezne, so pa zelo priporočljive.

“Ljudem svetujemo, da se izogibajo zaprtim prostorom, kjer je veliko ljudi. V primeru, da je možen stik z obolelim, naj si nadenejo obrazno masko in redno razkužujejo roke. Priporočamo pogosto zračenje prostorov,” še za Lokalec.si pojasnijo v UKC Maribor.

Osebe, ki so nahodne oz. kašljajo in imajo druge znake okužbe dihal, naj se izogibajo stikom z drugimi ljudmi in naj ob stiku z drugimi osebami nosijo masko ter si redno razkužujejo roke.

Oddaj komentar