Popolna zapora Streliške ceste najmanj štiri mesece

V prihodnjih dveh mesecih bo potekala popolna zapora Streliške ceste, urejen bo obvoz.

MO Maribor je danes, 10. januarja, začela z izvedbo gradbenih del krožnega križišča Streliška cesta – Kardeljeva cesta, ki predstavlja začetek del IV. etape Zahodne obvoznice. Investicijo MO Maribor izvaja skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo.

Predvidena ureditev obsega ureditev štirikrakega enopasovnega krožnega križišča premera 36 metrov z ureditvijo vseh priključnih krakov, površino za kolesarje in pešce, ki bodo vodeni izven vozišča, odvodnjavanje, cestno razsvetljavo in ureditev komunalnih vodov.

Investicijo v višini 1,78 milijona evrov MO Maribor izvaja skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI). DRSI sofinancira investicijo v vrednosti 762.685 evrov.

Investicijo izvajata podjetji Pomgrad, d. d. in Nigrad, d. o. o. Rok za izvedbo del je 4 mesece.

Streliška cesta bo prevozna še do 11. januarja, ko bo urejen obvoz, nato pa bo urejena popolna zapora. Urejen bo obvoz Ljubljanska ulica – Cesta Proletarskih brigad – Radvanjska cesta in obratno. Odsek Kardeljeve ceste med Borštnikovo ulico in Streliško cesto bo zaprt za promet od 10. januarja naprej.

Prav tako bo urejen obhod za pešce in kolesarje: Radvanjska cesta-Ulica Roberta Kukovca in po koridorju na Kardeljevo cesto, čez koridor na Kardeljevi cesti na Ulico Roberta Kukovca-Streliška cesta (iz zahoda proti vzhodu) in Ulica Roberta Kukovca, čez koridor na Kardeljevi cesti in nazaj, čez koridor na Kardeljevi cesti na Ulico Roberta Kukovca-Radvanjska cesta-Streliška cesta (iz vzhoda proti zahodu). Popolna zapora Streliške ceste bo, kot je bilo določeno s projektom, trajala 2 meseca, nato pa bo vzpostavljena polovična prevoznost ceste.

Mestni avtobusni promet na liniji 2 »Betnavska« bo vozil po spremenjenih trasah skladno z obvozom.

Oddaj komentar