Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo

FOTO: pixabay.com

Danes dopoldne se bo postopno zjasnilo. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28, na Primorskem do okoli 31 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč na soboto. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem do 19, najvišje dnevne od 22 do 29 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto dopoldne bo ponekod na vzhodu še občasno deževalo, na zahodu pa se bo že delno zjasnilo. Popoldne bo večinoma sončno. V nedeljo bo precej jasno, popoldne ali zvečer bodo na severu posamezne vročinske nevihte.

Vremenska slika: Vremenska fronta se zadržuje nad Alpami in severnim Balkanom. S šibkim vzhodnikom v spodnjih zračnih plasteh k nam priteka razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo dopoldne dokaj sončno, popoldne pa bo predvsem v hribovitem svetu spet nastalo nekaj krajevnih neviht. V petek bo v vseh sosednjih pokrajinah vreme nestanovitno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte, najprej v krajih severno od nas, sredi dneva in popoldne pa tudi drugod.

Biovreme: V četrtek in petek bo vremenski vpliv na počutje zmerno obremenilen. Soparno bo.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar