Policisti zasegli konopljo in heroin

Mariborski policisti so prejšnji četrtek, 17.11.2016, zaradi sumov storitve večih kaznivih dejanje s področja prepovedanih drog, odvzeli prostost Mariborčanu. Zasegli so mu slabe 4 kilograme konoplje.

Policisti Policijske postaje Maribor I, so 43 – letnemu Mariborčanu zaradi zbranih obvestil odvzeli prostor in pri njem na podlagi pisne odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Našli in zasegli so 3,8 kg prepovedane droge konoplje, bolj znane pod imenom marihuana, ki je bila zapakirana v 41 prozornih PVC vrečkah. Policisti zaradi tega utemeljeno sumijo, da je bila droga pripravljena za nadaljnjo prodajo.

Zasežena droga; FOTO: PP Maribor I
Zasežena droga; FOTO: PP Maribor I

 

V kolikor bi opisanemu Mariborčanu uspela prodaja zasežene prepovedane droge, bi si na črnem trgu pridobil protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 40.000 evrov. Policisti so osumljenca s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Policisti našli tudi heroin

Policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor in policisti Policijske postaje Maribor II pa so v petek, 18. 11. 2016, obravnavali 36-letnega Mariborčana, osumljenca storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogam. Med postopkom so mu policisti zasegli 124,93 gramov prepovedane droge – heroin, ki jo je imel pri sebi.

Osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali. Včeraj, 20. 11. 2016, so ga s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

Oddaj komentar